PR Figulus Welzijn
PR Figulus Welzijn Foto: PR Figulus Welzijn

Naschoolse activiteiten voor kinderen

AALTEN - Afgelopen vrijdag 11 september was de opening van de naschoolse activiteiten voor alle kinderen van de basisscholen. De opening was groots opgezet op de skatebaan aan de Polstraat. De werkgroep IKC Uniek, kinderopvang Humanitas en de vrijwilligers van Figulus Welzijn hebben flink hun best gedaan om er een leuke opening van te maken.

Danzarte deed de aftrap door samen met de toegestroomde kinderen te dansen op de skatebaan. Daarna hield de directeur van IKC Uniek het openingswoord en opende wethouder Henk Rijks met een mooi verhaal over zijn fiets, bal en roos de naschoolse activiteiten. Na dit officiële gedeelte lieten 2 BMX'ers van Onwies Knallen hun kunsten zien op de skatebaan en konden de kinderen met Aafke Pennings ballonnen modelleren.

Bewegen, sport, muziek, theater en kunst

De naschoolse activiteiten zijn voor alle kinderen van 4 tot 12 jaar. Voorgaande jaren waren de kindermiddagen van Figulus Welzijn om de 2 weken op de woensdag. Nu kunnen de kinderen in blokken van 3 weken deelnemen aan een breed aanbod van activiteiten georganiseerd door diverse verenigingen uit Aalten, waarbij kinderen kennis kunnen maken met diverse activiteiten zoals: sporten en bewegen, muziek, theater en kunst. De activiteiten zijn op diverse dagen in de week van 16.00 tot 17.00 uur. Van start wordt gegaan op dinsdag 22 september met een voetbalclinic bij AD '69. Daarna op vrijdag 25 september Bosspelen in het Loohuisbos, dinsdag 29 september kinderkroegspelletjes bij De Ahof, woensdag 30 september kinderknutselworkshop bij De Ahof, woensdag 7 oktober professioneel dansen bij Vieberink en vrijdag 9 oktober creatief en spelen bij speeltuin Robbedoes aan de Saksenstraat. Alle kinderen zijn van harte welkom. Om deel te nemen aan de bijzondere activiteiten kunnen dekinderen voor €6,- een strippenkaart kopen bij IKC UnieK en Figulus Welzijn. Dit geeft toegang tot zes activiteiten. Het volgende blok van drie weken begint in de week van 9 november.

Foto: PR Figulus Welzijn