Cover van boek 75 jaar Schutterij Wilhelmina. Foto: PR
Cover van boek 75 jaar Schutterij Wilhelmina. Foto: PR

Jubileumboek 75 jaar Schutterij Wilhelmina komt uit in 2022

Algemeen

BREDEVOORT - Onmiddellijk na de oorlog in 1945 werd Schutterij Wilhelmina Bredevoort opgericht. In 2020 bestond deze vereniging dus 75 jaar. Vanwege coronamaatregelen kon het jubileum niet gevierd worden. Het jubileumfeest zal nu groots worden gevierd op zaterdag 4 juni 2022, dus houd die datum vrij! Een week later is van 9 tot 12 juni het jaarlijkse volksfeest.

Vanwege het jubileum geeft Schutterij Wilhelmina een schitterend foto- en verhalenboek uit. Het boek is al grotendeels al klaar en staat boordevol verhalen van vroeger en nu met talrijke foto’s waarop honderden Bredevoorders zijn afgebeeld. Ook bevat het boek een volledige lijst van schutterskoningen, -koninginnen en kleine koningen. De schrijver is Jos Wessels. Hij wordt bijgestaan door een werkgroep bestaande uit Harrie van der Sligte, Marie-Thérèse Stevens, Berni Blekkink en Jos Meijnen. 

De werkgroep is hiermee bezig sinds 2016. In de voorverkoop zijn al veel boeken verkocht. Men kan nog boeken bijbestellen bij Marie-Thérèse Stevens door een mail te sturen naar mt.ikink@kpnmail.nl
De prijs is 19,50 per boek. Het schutterijboek wordt uitgegeven door tHe project (Te Hennepe Project). De boekpresentatie is op zaterdag 17 september 2022.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant