Een Kleine Bözzel bij de herten. Foto: PR
Een Kleine Bözzel bij de herten. Foto: PR

De Kleine Bözzels, maandelijks veel plezier

Algemeen

AALTEN - Elke eerste vrijdag van de maand zijn er de Kleine Bözzel activiteiten bij de kinderboerderij. Maandelijks zijn deze leuke activiteiten voor de allerkleinsten van 10.00 tot 11.00 uur begeleid door enthousiaste vrijwilligers die het geweldig vinden om met kinderen en dieren te werken. Kinderen van twee tot vier jaar leren op een laagdrempelige manier kennis maken met de natuur en de kinderboerderij.

Vrijdag 8 oktober was het weer gezellig op kinderboerderij de Ahof in Aalten. Zelfs vanuit Varsseveld en nog verder in het land waren er ouders met hun kind aanwezig om gezellig te spelen bij de Kleine Bozzels. Deze keer was het thema maïs. Want dat was net van het land dus daar kon de begeleiding dan mooi gebruik van maken. Er was speelmaïs om mee te knutselen en er lag een speelkleed vol maïs, kastanjes en bruine eikels. In emmertjes, uit emmertjes met de speeltractor, sorteren en daarna een wandeling naar de herten om hen van de heerlijke eikels te laten snoepen. We mochten zelfs in de wei maar dat vonden de herten toch wat spannend en bleven netjes op afstand.

Ook werd er popcorn gemaakt! De kinderen mochten hun eigen zakje versieren en ondertussen maakten de begeleiders de popcorn. “Hej dat popt”, merkte een Kleine Bözzel op. Ook werd er gesmuld van een gekookt eitje dat was gesponsord door Pennings pluimvee en op het einde mocht het welbekende appeltje mee die de Bözzels iedere maand gesponsord krijgen van Lensink Aardappelen. Door al dat spelen met andere kinderen, pappa’s, mamma’s, oma’s en opa’s krijgen de Kleine Bözzels wel trek!

Op vrijdag 5 november zijn alle kinderen weer van harte welkom. En op 3 december staan de vrijwilligers weer voor de Kleine Bözzeltjes klaar. Mensen die vragen hebben kunnen die mailen naar Sandra Nijman, dekleinebozzels@gmail.com opgeven kan ook via www.vitaalbad.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant