Een QR code, coronapas, op de mobiele telefoon. Foto: PR

Een QR code, coronapas, op de mobiele telefoon. Foto: PR

De coronapas: Hoe werkt dat?!

Algemeen

AALTEN - Op maandag 27 september kunnen mensen in de Bibliotheek Aalten terecht die hulp nodig hebben bij het regelen van een coronapas, zowel op de smartphone als op papier.

Vanaf 25 september is een coronatoegangsbewijs verplicht bij een bezoek aan een restaurant, cafĂ©, festival,  evenement, sportwedstrijd, bioscoop en theater. Dit toegangsbewijs is een QR-code die op te vragen is via de CoronaCheck app en die een negatieve test, vaccinatie- of herstelbewijs toont. Het regelen van deze coronapas is lastig voor mensen die niet goed met een computer, smartphone of printer overweg kunnen. Hierdoor dreigt deze groep mensen uitgesloten te worden van deelname aan deze activiteiten. 

De Bibliotheek wil graag dat iedereen zo goed mogelijk deel kan nemen aan de maatschappij. Daarom organiseert de Bibliotheek Achterhoekse Poort samen met Aldert Doelen van iPad4senior een spreekuur waarbij de bezoekers hulp krijgen bij het regelen van een coronapas.

Aanmelden
Mensen die in het bezit zijn van een smartphone en niet weten hoe de CoronaCheck app werkt of hoe de coronapas tevoorschijn wordt getoverd of mensen die geen mobiele telefoon, ofwel smartphone hebben en een papieren coronapas willen aanmaken kunnen op maandag 27 september tussen 13.30 en 16.00 uur terecht in de Bibliotheek Aalten. Aldert Doelen van iPad4senior helpt belangstellenden dan verder. Een plekje reserveren kan via de Activiteitenkalender op www.achterhoeksepoort.nl of door te bellen naar 088-0062929. DigiD meenemen naar deze middag is noodzakelijk. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant