Afbeelding
Foto: PR

Het inrichten van de babykamer: hier moet je op letten

Partnerbijdrage

Het inrichten van de babykamer is super leuk om te doen en geeft alvast de nodige voorpret voor wanneer jouw baby dan eindelijk geboren is. Waarschijnlijk heb je de inrichting al helemaal uitgedacht: kleurige muurverf kopen, een schattig ledikant en een zacht speelkleed. Er zijn echter een paar zaken waar je rekening mee moet houden. Je wilt natuurlijk dat jouw babykamer zo veilig mogelijk is en om dat te regelen zul je op de volgende dingen moeten letten.

Het verven van de babykamer

Het verven van de babykamer is natuurlijk een leuk onderdeel. Je kunt je fantasie laten gaan met allerlei mooie kleuren en prints en er een passend vloerkleed bij kopen. Helaas kun je het schilderwerk beter aan je voorbij laten gaan. In sommige verf, behanglijm en oplosmiddelen zitten namelijk gevaarlijke stoffen die je bij het aanbrengen in kunt ademen. Deze stoffen zijn voornamelijk gevaarlijk voor de (ongeboren) baby en dus moet je goed opletten wanneer je zwanger bent. De stoffen hangen nog voor een tijdje in de lucht. Je kunt dit klusje dus beter aan iemand anders overlaten en een aantal dagen na het schilderen pas gaan kijken. Begin dus op tijd en ventileer de kamer goed.

Let goed op waar je het ledikant neerzet

Ook is het belangrijk om goed op te letten waar je het ledikant of babybed neerzet. Zo moet je het bed niet in de volle zon of vlak bij een verwarming staan. Een baby kan zijn eigen lichaamstemperatuur nog niet goed reguleren, waardoor hij erg gevoelig is voor oververhit raken. Ook kan die zich branden aan de hete verwarming. Daarnaast mag het bedje ook niet in de tocht staan. Tocht verhoogt de kans op ziektes namelijk behoorlijk. 

De perfecte omstandigheden

De babykamer moet natuurlijk zo veilig en aangenaam mogelijk zijn. Dit kun je doen door de kamer goed te verwarmen. Een babykamer moet ongeveer tussen de zestien tot achttien graden zijn voor een optimale temperatuur. Zorg er daarnaast voor dat het goed geventileerd is. Ook is het belangrijk om de baby te beschermen tegen hetgeen dat in de kamer ligt. Berg losse snoeren, lampjes en kleine voorwerpen dus goed op. Doe daarbij een beschermplaatje over de stopcontacten, zodat de baby er niet bij kan. Laat ook geen speelgoed in het bed liggen: dit kan een risico zijn. Je weet maar nooit wat je baby ermee gaat doen, dus het kan zorgen voor verstikkingsgevaar. Heb jij een baby op komst en wil je de kamer veilig inrichten? Nu weet je hoe!

Dit artikel wordt u aangeboden door Verfplaza. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant