Erna Vaags startte 10 jaar geleden met Eva Ondermode. Foto: Caitlin Sloot (Caitlin's Content)

Erna Vaags startte 10 jaar geleden met Eva Ondermode. Foto: Caitlin Sloot (Caitlin's Content)

Eva Ondermode bestaat 10 jaar

Partnerbijdrage

WINTERSWIJK - Een Facebookmelding herinnerde Erna Vaags aan de speciale datum, tien jaar geleden. “Ik zag een foto dat ik een grote bos rozen kreeg van mijn partner om me succes te wensen met de start van Eva Ondermode”, lacht Erna. “Ik had niet door dat de tijd zo snel gegaan was.”

Erna werkte jaren voor een bekend lingerie merk, maar verloor haar baan. Ze ging niet bij de pakken neerzitten, maar ging aan de slag met een bedrijfsplan voor een service aan huis voor ondermode. “Ik ben onderzoek gaan doen in wooncomplexen hier in Winterswijk, waar veel ouderen wonen. Daaruit bleek dat er veel behoefte was aan een service aan huis”, vertelt Erna. Tijdens de koffieochtend bij mijn schoonouders liet ik het logo voor mijn nieuwe bedrijf zien. ‘Zukke kleine bukskes draege wi’j neet’, was de reactie, dus werd het plaatje in het logo aangepast”, lacht de vrolijke Aaltense. Na een half jaar service aan huis startte ze in Aalten shop-in-shop bij een kledingwinkel. 16 maanden later opende, zo’n 7,5 jaar geleden, de winkel in de Meddosestraat. “Het liep gewoon zo”, legt ze uit. “Ik kom nog steeds bij de mensen thuis als ze dat prettig vinden”. Inmiddels weten mensen, vooral vrouwen, uit de hele regio mijn winkel te vinden. Soms rijden ze uur om hier een passende bh te kunnen kopen.”
Erna heeft in haar winkel een enorm assortiment in de meest uiteenlopende maten, van cupmaat AA tot en met K. “Eigenlijk lukt het altijd om goedpassende ondermode te vinden”, laat ze weten. Zowel vrouwen met een grote cupmaat als ook dames met een hele kleine maat kunnen slagen bij Eva Ondermode. “En uiteraard heb ik ook prothese bh’s, met daarnaast Proud Breasts lichtgewicht protheses, maar ook handgemaakte gebreide protheses. Vrouwen kunnen hier altijd terecht”, nodigt Erna uit. “Want wij zijn echt een speciaalzaak. Het maakt me blij als vrouwen met een goed gevoel de winkel uit gaan. Ik klop mezelf niet graag op de borst, maar ik ben best een beetje trots op wat ik in de afgelopen tien jaar hier heb bereikt.”

Het tienjarig bestaan gaat uiteraard niet onopgemerkt voorbij. Van 21 tot en met 26 november, maken de klanten kans op het winnen van 1 van de 10 prijzen, voor ieder jaar 1 prijs. Klanten kunnen hun kassabon voorzien van naam en telefoonnummer achterlaten en kans maken op mooie prijzen, variërend van een paar FALKE sokken tot een badjas van ZusenZomer ter waarde van 95 euro.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant