Afbeelding
Foto: PR

Wat SAP voor jouw bedrijf kan betekenen

Partnerbijdrage

De bedrijfssoftware van SAP wint aan steeds meer populariteit binnen uiteenlopende ondernemingen. SAP, oftewel System Analysis Program Development, biedt dan ook een effectieve oplossing voor het automatiseren van informatiestromen binnen de organisatie. Wat houdt SAP echter precies in en wat zijn de voordelen van de software voor jouw bedrijf? Lees snel verder hoe je het meeste uit het SAP-systeem kunt halen. 

Wat houdt SAP eigenlijk precies in?

SAP werd in 1972 opgericht als een kleine startup van slechts vijf personen. Tegenwoordig is Duitse bedrijf uitgegroeid tot een multinational met maar liefst 105.000 werknemers. SAP zette de standaard voor de toepassing van het ERP-systeem in bedrijven. ERP, oftewel Enterprise Resource Planning, draagt bij om een aanzienlijke hoeveelheid gegevens binnen de onderneming te verwerken. Met de SAP-software verloopt het volledige bedrijfsproces op één centrale plek in een digitaal platform. Deze efficiënte methode leidt tot het enorme succes van SAP. Zo heeft SAP maar liefst 230 miljoen Cloud gebruikers wereldwijd. 

Wat zijn de voordelen voor mijn organisatie?

SAP business one biedt softwaremogelijkheden die niet alleen voor kleine en middelgrote ondernemingen interessant zijn, maar ook voor grote multinationals. De technologie kan volledig op maat worden ontworpen, zodat het ERP-systeem perfect aansluit op de wensen van jouw bedrijf. De software verzamelt de gegevens die jij selecteert, zoals de inkoop van materialen of de productie. Hierdoor kan het systeem de productieketen analyseren en zo efficiënt mogelijk maken. SAP maakt bijvoorbeeld prognoses over hoe de omzet zich zal voortzetten en welke producten een punt van aandacht zijn in de organisatie. Dit zorgt ervoor dat menselijke fouten in het systeem zoveel mogelijk beperkt worden. Verder koppel je SAP eenvoudig aan andere software, bijvoorbeeld aan de data over de ervaringen van de klanten. Deze feedback maakt dat klanten beter kunnen inspelen op de wensen van de klanten. Je maakt op deze wijze niet alleen betere beslissingen aan de hand van actuele informatie. 

Welk SAP-systeem past bij mijn bedrijf?

Ben je benieuwd wat SAP voor jouw onderneming kan betekenen? Neem dan contact op met een ervaren SAP partner, zoals logres. Bij een kennismakingsgesprek vraag je naar de mogelijkheden van het ERP-systeem. De SAP partner vertelt je hoe het systeem het beste in je organisatie kan worden geïmplementeerd. Uiteraard krijg je hierbij een tijdsperiode en prijsindicatie geleverd. Als je zeker wilt weten dat SAP bij jouw bedrijf past, laat je de SAP partner een vrijblijvende demonstratie op maat maken. Bovendien verzorgt de SAP partner trainingen voor het personeel, waardoor zij zonder problemen aan de slag gaan met het nieuwe systeem. 

Dit artikel wordt u aangeboden door Logres. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit