Foto:PR
Foto:PR

7 x Cadeautips voor alle soorten hobbyisten

Partnerbijdrage

We zijn meer gaan hobbyen in Nederland. De een sloeg tijdens de coronacrisis aan het knutselen, de ander legde een complete moestuin aan. Het werkte aanstekelijk, al is dit een ongelukkig woord in dit verband, maar in ieder geval inspireert het jou voor cadeaus. Zeven tips om hobbyisten te verrassen. 

Bouwpakketten
De tv uit, playlist aan, een kop thee erbij en urenlang met militaire precisie werken aan een bouwpakket: voor sommigen is er niks heerlijker dan zo een vrije avond doorbrengen. Niet zo vreemd, want houten bouwpakketten zijn niet alleen mooie decoratieve items als ze eenmaal voltooid zijn, het werkt ook rustgevend. Ervaar het anders zelf en kijk op de website van BuilDIY voor de meest uiteenlopende modellen!

Polaroid fototoestel
Een ouderwets Polaroid fototoestel, daar verlangen we eigenlijk allemaal naar. Laat staan hobbyisten van welk pluimage dan ook. Mensen die talloze selfies maken, wereldreizigers, moestuiniers, allemaal vinden ze deze old school manier van fotograferen mateloos interessant. 

Houtbrander
Wat meer specifiek is een houtbrander waarmee je tekeningen of teksten in hout maakt. Houtbewerkers kunnen hiermee hun kunstwerken van een handtekening voorzien. Heb je een vriend, familielid of buur die de hele dag in zijn werkplaats in de weer is, dan heb jij een origineel en bruikbaar cadeau.

Klussenpak oftewel overall
Voor de allround klusser koop je een hip klussenpak oftewel overall. Een olijfgroen model met rits voor dames (ook leuk als uitgaans-outfit), of een knalblauw exemplaar voor hem, zoek op het wereldwijde web tussen het uitgebreide aanbod. In dit pak kan de ontvanger lekker los, zonder op een verfspetter meer of minder te kijken. 

Waardebon voor de kringloopwinkel
Kringlopen is een onofficieel werkwoord voor het afstruinen van tweedehands winkels. Een duurzame hobby, en tevens bevredigend omdat je bij het goedkoper scoren van een boek, kledingstuk of geluidsdrager een speciaal stofje aanmaakt: de lol van het besparen. Menig kringloopwinkel biedt waardebonnen aan, profiteer hiervan!

Moestuinpakket
We noemden al de moestuin, de vierkante meters die zo veel rust, inspiratie en natuurlijk spotgoedkope lekkernijen geven. Verras de (potentiële) moestuinier met een pakket met tuinaarde, zaden, kweekbakken en -zakken en eventueel een groentenkas.

Pastamachine voor de Italië-freak
In elke vriendengroep of familie zit er wel een: de Italofiel oftewel Italië-freak. Deze zit het liefst het hele jaar door in het land van de pizza en pasta en trakteert zijn gezelschap aan de lopende band op lekkernijen. Denk voor hem of haar aan een pastamachine of als diegene die al heeft, een nieuw boek van een Italiaanse chef.

‘Dit artikel wordt u aangeboden door Buildiy. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit