Digitaal medische zaken regelen. Foto: PR

Digitaal medische zaken regelen. Foto: PR

Lumina Images

Veilig op weg in deze digitale tijd

Zorg

AALTEN - Onze samenleving en ook de overheid doen steeds meer zaken via het internet. Om hier aan mee te kunnen doen, moet je je digitale vaardigheden ontwikkelen. Ter ondersteuning hiervan is de zesdelige cursus ‘DigiVitaler’ ontwikkeld, die op maandag 16 oktober van start gaat in de Bibliotheek Aalten.

In deze toegankelijk cursus leren de deelnemers werken met de smartphone / DigiD app in combinatie met de sms controle / koppelcode. Ook maken ze kennis met het programma DigiVitaler, waarmee ze leren wat digitale zorg is en hoe het werkt. Dit alles op een laagdrempelige wijze, in een kleine groep, zodat ze veilig hun weg kunnen vinden in deze digitale tijd.
Er wordt veel geoefend met het zoeken, beoordelen, downloaden, installeren en activeren van apps (waaronder de DigiHandig app). Daarnaast gaan de deelnemers inloggen met hun DigiD op de website van het ziekenhuis, huisartsenpraktijk en apotheek.nl (onder andere voor het aanvragen van herhaalrecepten).
Ze gaan oefenen met het toegankelijke oefenprogramma Steffie, het patiëntenportaal van de huisarts en het ziekenhuis (voor het maken van een afspraak en het inzien van het medisch dossier en informatie over de medicatie), het videobellen met medische specialisten en het gebruik van de website thuisarts.nl.
Iedere cursist krijgt individuele aandacht, maar werkt ook in groepsverband. Er wordt voldoende ruimte en tijd geboden tijdens de cursus om de vaardigheden onder de knie te krijgen.

Aanmelden
Deze zesdelige cursus start op maandag 16 oktober om 19.00 uur. De andere cursusdata zijn 23 en 30 oktober, 6, 13 en 20 november. Deelname aan de cursus is gratis, lid of geen lid van de bibliotheek. Aanmelden kan via de activiteitenkalender op de website van de bieb, door contact op te nemen via 088-0062929 of tijdens een bezoek aan de bibliotheek.
Vergeet niet je smartphone en DigiD wachtwoord mee te nemen naar de cursus want die heb je nodig voor de sms controle. Heb je nog geen wachtwoord? Dan kun je vóór aanvang van de cursus een afspraak maken in de bibliotheek. Een bibliotheekmedewerker helpt dan bij het aanvragen van een DigiD of met het opnieuw instellen van een wachtwoord.


www.achterhoeksepoort.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit