Helene den Breeker, mantelzorgconsulent bij Figulus Welzijn met de Genus Care, Foto: PR

Helene den Breeker, mantelzorgconsulent bij Figulus Welzijn met de Genus Care, Foto: PR

Mantelzorgers gezocht voor proefproject zorgtechnologie

Zorg

AALTEN - Door het laagdrempelig inzetten van zorgtechnologie streeft gemeente Aalten ernaar om de zorglast van mantelzorgers te verlichten en tegelijkertijd de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van haar inwoners in de eigen vertrouwde omgeving te behouden. Het proefproject biedt de mogelijkheid om een deel van de mantelzorg digitaal te verrichten. Deelname is kosteloos.

In dit project werken de TZA Achterhoek, welzijnsorganisatie Figulus Welzijn en Warkhouse samen met de gemeente Aalten. Deze organisaties zijn op zoek naar tien mantelzorgers en hun zorgvragers die drie maanden lang de zorgtechnologie Genus Care willen proberen.
“Met de Genus Care kunt u als mantelzorger zeer laagdrempelig contact houden met uw zorgvrager en als dat gewenst is, de nodige aandacht en zorg verlenen op afstand. Uw zorgvrager kan u (en ook andere mantelzorgers of familieleden) via de bijbehorende app altijd bereiken”, legt Wendy Bax, Officemanager TZA Achterhoek uit.
Helene den Breeker, mantelzorgconsulent bij Figulus en begeleider tijdens het project, deelt haar enthousiasme over de Genus Care. ‘’Mijn eerste reactie was dat de Genus Care ontworpen is met toegankelijkheid in gedachten. Het is eenvoudig en praktisch in gebruik, zonder overbodige toeters en bellen. Het is belangrijk voor mantelzorgers om balans te houden. Met de Genus Care kan er meer rust ingebouwd worden tijdens drukke tijden. Ik ben ervan overtuigd dat de Genus Care een prachtige toevoeging kan zijn voor de ondersteuning aan zowel zorgvrager als mantelzorger. Daarnaast is het vanuit onze functie als consulent mooi dat we iets extra’s kunnen bieden aan mantelzorgers. Omarm de techniek en probeer de meerwaarde te ontdekken, want die is er!’’

Meer dan fotolijstje
De Genus Care is een digitaal fotolijstje dat eenvoudig foto’s kan ontvangen en gebruikt kan worden om te beeldbellen. Verder is het voorzien van slimme sensoren die veranderingen in onder meer beweging, temperatuur en licht kunnen detecteren, maar er worden geen beelden opgeslagen zodat de privacy is geborgd. Deze monitorfunctie brengt rust en vertrouwen voor de mantelzorger én geeft een goed beeld van het welzijn van de zorgvrager. De Genus Care biedt met een druk op de knop een eenvoudige manier om snel hulp te vragen.
Bax: “Bent u mantelzorger voor een zelfstandig wonende zorgvrager? Als u samen met uw zorgvrager deelneemt aan het project, kunt u drie maanden gebruik maken van de Genus Care. Na deze periode horen we graag uw ervaringen over het product.”
Belangstellenden zijn welkom op de informatiebijeenkomst op woensdag 6 september van 19.00 tot 20.30 uur in de Raadzaal van gemeente Aalten (Markt 7). Aanmelden, geheel vrijblijvend, kan tot 4 september aan bij Hilde Jansen via h.jansen@tza-achterhoek.nu of neem een kijkje onder de agenda op:


www.tza-achterhoek.nu

Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit