Esther Nijbroek. Foto: PR
Esther Nijbroek. Foto: PR

Dementie: afscheid nemen bij leven

Zorg

LICHTENVOORDE - Op woensdagavond 24 mei organiseert het Alzheimer Trefpunt Aalten-Oost Gelre–Winterswijk weer een bijeenkomst voor mensen met beginnende vorm van dementie en hun mantelzorgers, hun naasten en andere belangstellenden. Deze maand is het thema: ‘Verlies bij leven, anticiperende rouw’.

Als de diagnose dementie is gesteld, begint ook het proces van langzaam afscheid nemen bij leven. Dit proces kan jaren duren en soms ook snel gaan. Hoewel er lang nog veel wél kan, is er ook sprake van verlies en rouw om wat er niet meer kan en niet meer is. Dit is een ingrijpend en emotioneel proces, zowel voor degene die dementie heeft als voor zijn of haar naaste omgeving.

Gastspreker Esther Nijbroek, coach en begeleider bij rouw en verlies, geeft u deze avond informatie. Er is vooral ook ruimte om ervaringen te delen en gesprekken aan te gaan. U kunt uw verhaal kwijt en lotgenoten ontmoeten. Zowel mensen met dementie zelf als hun naasten zijn van harte welkom.

Over het Alzheimer Trefpunt in Lichtenvoorde
De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Trefpunt in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand. Het Alzheimer Trefpunt is een avond voor en over mensen met dementie en hun naasten. Het is zowel een ontmoetingsplek voor lotgenoten als een informatieve avond voor mantelzorgers en professionals in de zorg. De toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig. Iedereen is welkom, ook en vooral mensen die zelf een vorm van dementie hebben. 

De bijeenkomst vindt plaats bij Cultureel Centrum Den Diek aan de Dijkstraat 30 in Lichtenvoorde. (Ingang aan zijde Hamalandhal, Van Der Meer De Walcherenstraat 3) Vanaf 19.30 uur is de zaal open en het programma begint om 20.00 uur. Aanmelden is niet nodig, u kunt zo binnenlopen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant