Jong Oriolus gaat op 10 mei naar buiten. Foto: PR
Jong Oriolus gaat op 10 mei naar buiten. Foto: PR

Jong Oriolus gaat op 10 mei naar buiten

Zorg

Jong Oriolus gaat op 10 mei naar buiten

WINTERSWIJK - Jong Oriolus is een ontmoetingsplek voor kinderen die weten wat het woord kanker betekent, omdat iemand heel dichtbij of het kind zelf, ziek is (geweest). Denk aan de ouder, broer of zus, opa of oma, of een vriendje of vriendinnetje. Samen met andere kinderen die weten hoe dit voelt, worden er leuke dingen gedaan. De kinderen hoeven elkaar niets uit te leggen, ze begrijpen elkaar. Bij Jong Oriolus voelen de kinderen dat ze niet de enige zijn die te maken hebben met kanker.

In april is Jong Oriolus van start gegaan en dit was een geslaagde middag. Enkele reacties waren: “Ik hoef hier niet te praten. Hier heb ik lekker gekletst”, “Ik vond het heel leuk!” en “Voor mama heb ik iets moois gemaakt omdat zij zo goed voor mij zorgt.”
Op woensdag 10 mei is de tweede Jong Oriolus activiteit. Onder begeleiding van twee vrijwilligers, met een professionele achtergrond, gaan de kinderen mee naar buiten de natuur in. Een knapzakje gaat mee. De start is om 15.00 uur.
Wie meer wil weten over Jong Oriolus of een kind aanmelden kan kijken op www.oriolus-achterhoek.nl, mail naar info@oriolus-achterhoek.n, bel naar 06-10033406 of kom langs.

Jong Oriolus gaat op 10 mei naar buiten. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant