Monique Damkot en Sara Gabriel.

Monique Damkot en Sara Gabriel. 

Infoavond over het verschil tussen vergeetachtigheid, MCI en dementie

Zorg

LICHTENVOORDE - Op woensdagavond 19 april organiseert het Alzheimer Trefpunt Aalten-Oost Gelre–Winterswijk weer een bijeenkomst voor mensen met beginnende vorm van dementie en hun mantelzorgers, hun naasten en andere belangstellenden. Deze maand is het thema: Vergeetachtigheid, milde geheugenproblemen (MCI), dementie. De avond vindt van 20.00 tot 21.30 uur plaats bij sociaal cultureel centrum Den Diek aan de Dijkstraat 30 in Lichtenvoorde. Zaal open vanaf 19.30 uur en aanmelden is niet nodig.

Iedereen vergeet wel eens wat. Maar als je ouder wordt kan vergeetachtigheid of geheugenverlies toenemen. Dit zou meer kunnen zijn dan passend bij de leeftijd. Het zou een signaal kunnen zijn voor MCI of beginnende dementie. De verschijnselen van geheugenproblemen kunnen gevoelens van onzekerheid of verdriet met zich meebrengen. Verpleegkundig specialist Moniek Damkot en geriatrieverpleegkundige Sara Gabriël leggen u uit wat het verschil is tussen vergeetachtigheid, MCI en dementie. Er is tijdens de bijeenkomst gelegenheid om vragen te stellen. 

Over het Alzheimer Trefpunt in Lichtenvoorde
De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Trefpunt in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand. Het Alzheimer Trefpunt is een avond voor en over mensen met dementie en hun naasten. Het is zowel een ontmoetingsplek voor lotgenoten als een informatieve avond voor mantelzorgers en professionals in de zorg. De toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig. Iedereen is welkom, ook en vooral mensen die zelf een vorm van dementie hebben. 

Ingang en parkeren Den Diek aan zijde Hamalandhal, Van Der Meer De Walcherenstraat 3.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit