Cursus Omgaan met dementie voor mantelzorgers. Foto: PR

Cursus Omgaan met dementie voor mantelzorgers. Foto: PR

Cursus ‘Omgaan met mensen met dementie´ voor mantelzorgers start in september

Zorg

AALTEN - Op woensdag 21 september start de cursus ‘Omgaan met mensen met dementie’ in activiteitencentrum De Dam in Aalten. Tijdens vier bijeenkomsten krijgen deelnemers informatie, advies en tips aangereikt.

Deze cursus organiseert Figulus Welzijn in samenwerking met het Netwerk Ouderen en Veerkracht Achterhoek (NOVA). Een cursusleider is werkzaam als trajectbeleider dementie, de andere is wijkverpleegkundige. Deelname is gratis. 

En dan krijgt een naaste dementie… Dementie is een ziekte met grote gevolgen voor de omgeving. Naasten zien iemand op een onbegrijpelijke manier veranderen en steeds afhankelijker worden. 

Tijdens deze cursus krijgen deelnemers informatie over dementie, maar ook tips en adviezen om zo goed mogelijk om te gaan met de situatie. Ook is er ruimte om ervaringen te delen met elkaar. Informatie over de cursus: Data: woensdag 21 en 28 september en 12 en 19 oktober. Locatie: activiteitencentrum De Dam, Damstraat 4-i in Aalten. Tijd: van 10.00 tot 12.00 uur. Aanmelden kan tot 7 september via e-mail; h.denbreeker@figulus-welzijn.nl of telefonisch bij de mantelzorgconsulent, tel. 06-10108366. Vermeld daarbij naam, adres en telefoonnummer.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit