Confetti bij de opening van de activiteitendag. Foto: Karin Stronks
Confetti bij de opening van de activiteitendag. Foto: Karin Stronks

Gezamenlijke activiteitendag ‘ontmoeten en beleven’ in stralende zon

Zorg

AALTEN - Op een stralende zonnige dinsdag, 5 juli, hebben basisschoolkinderen en cliënten van Marga Klompé en Estinea een fijne activiteitendag met het thema ‘vakantie’ beleefd. De aftrap voor deze dag van ‘ontmoeten en beleven’ is bij locatie Slaadreef. Met trompetgeschal, het doorknippen van een lint met vaantjes en een regen van confettislingers is de dag vol leuke activiteiten officieel van start gegaan. Dj Wimpie zet direct de toon met een feestelijke Hollandse Hit.

Door Karin Stronks

De honderd kinderen, onderbouw van de Groen van Prinstererschool, komen lopend aan bij de Slaadreef, zingend, huppelend, elkaar de hand vasthoudend, begeleid door juffen en meesters. Ze nemen plaats op kleedjes op het feestterrein. Dj Wimpie staat klaar voor zijn muzikale bijdrage, de huifkar van Henri Harmsen is gearriveerd. Er staan een springkussen en leuke spelletjes klaar in de beweegtuin en naast locatie Slaadreef zijn spellen met water klaargezet. Cliënten van Marga Klompé en Estinea zitten gezellig aan tafels in de zon met begeleiding. Els en René Lammers spelen trompet voordat de dag officieel wordt geopend, ze krijgen een spontaan applaus. 

De wethouders Joop Wikkerink (sociaal domein, ouderen) en Hans te Lindert (sport en onderwijs) staan paraat om samen met Dj Wimpie, Boudewijn, Lidy, Gerrit, Mitchell en Renate de openingshandeling te verrichten. Gerrit mag een lint met vaantjes doorknippen “Och, heb ie ok nog ne botte scheare”, glimlacht Joop als het niet direct lukt... En dan valt de slinger in tweeën, Dj Wimpie knalt confetti de lucht in en de activiteitendag is officieel van start. Wethouder Hans te Lindert: “Wat een mooie dag met zoveel kleur, iedereen doet mee, we wensen jullie allemaal een mooie dag!” Wethouder Joop Wikkerink spreekt: “Jong en oud, met en zonder beperking, mooi dat jullie deze dag met elkaar beleven. Veel plezier samen!” 

Dj Wimpie draait direct een feestelijke Hollandse Hit, mensen maken een dansje, het springkussen is meteen bezet en kinderen gaan in groepjes spelletjes doen in de beweegtuin en bij het ‘waterparadijs’ met zwembadjes, strandballen en opblaasdieren. Er kan een ritje worden gemaakt met de huifkar van Henri Harmsen, een bellenblaasmachine zorgt voor extra sfeer. De ideale weersomstandigheden, de zon schijnt volop, werken goed mee op deze ‘ontmoeten en beleven’ dag. 

Boudewijn Inia: “Het is de vijfde keer dat we deze dag samen organiseren, met basisscholen, Marga Klompé en Estinea. Ook op het Hoge Veld en Beth San wordt deze dag met het thema ‘ontmoeten en beleven’ gehouden, het sub-thema is ‘vakantie’. Op deze locaties kunnen kinderen zich laten schminken en er worden belevingsgerichte activiteiten gedaan. Deze dag komt voort uit de Snoezeldag, waarbij we graag iets leuks wilden doen met ouderen en kinderen.” 

Deze activiteitendag wordt gesponsord door de stichting Vrienden van Estinea.

Kinderen leven zich uit in de beleeftuin bij Slaadreef. Foto: Karin Stronks
René en Els Lammers spelen trompet bij de opening van 'ontmoeten en beleven' Links Boudewijn Inia (BrichbouW) en Dj Wimpie. Foto: Karin Stronks

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit