Rode Kruis medewerkers verzorgen een wond op een voetbalveld. Foto: Karin Stronks
Rode Kruis medewerkers verzorgen een wond op een voetbalveld. Foto: Karin Stronks

Rode Kruis collecteert

Zorg

AALTEN/DINXPERLO - Het Rode Kruis Achterhoek-Oost collecteert in de week van 12 tot en met 18 juni in de gemeente Aalten.

In de week van 12 tot en met 18 juni lopen meer dan 70 collectanten rond met een collectebus voor het Rode Kruis. Zij zullen op deze dagen langs de deuren komen om een bijdrage te vragen voor de lokale activiteiten van het Rode Kruis. Ook vindt er dit jaar een digitale collecte plaats. Iedereen kan zelf een digitale collectebus aanmaken via rodekruis.digicollect.nl, en ook collecteren door de collectebus te delen via bijvoorbeeld whatsapp, e-mail en social media.

Gedurende het hele jaar houdt de afdeling zich onder andere bezig met het geven van EHBO-cursussen, verlenen van hulp bij evenementen en de afgelopen jaren tevens het ondersteunen van de GGD’s en gezondheidscentra tijdens de coronamaatregelen. De hulporganisatie werkt met vrijwilligers en is afhankelijk van giften van donateurs en opbrengsten van de collectes om haar belangrijke activiteiten te kunnen voortzetten. 

Het Rode Kruis staat op verschillende momenten klaar om hulp te bieden of informatie te verstrekken. Zo is de hulporganisatie aanwezig op evenementen om EHBO te verlenen. Ook verzorgt ze EHBO-cursussen of geeft tips over zelfredzaamheid. Dit lijkt allemaal vanzelfsprekend, maar in de organisatie gaat veel tijd en natuurlijk ook geld zitten. Zo moet het Rode Kruis vrijwilligers trainen, EHBO-benodigdheden inkopen en cursusmaterialen ontwikkelen.

“Voor ieder evenement staan onze vrijwilligers weer klaar om hulp te verlenen, maar dat kunnen we niet zonder bijdragen van anderen. Naast die tomeloze inzet van onze vrijwilligers waar we ontzettend dankbaar voor zijn, zijn we ook afhankelijk van de bijdrages tijdens bijvoorbeeld de collecte om onze diensten te kunnen blijven verlenen. We hopen dat mensen wat over hebben voor het Rode Kruis: iedere donatie draagt bij aan onze hulp in de regio Achterhoek-Oost”, aldus Hans Heinen, collecte coördinator Gemeente Aalten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit