Individuele vragen van grenspendelaars worden in een persoonlijk gesprek beantwoord. Foto: GIP EUREGIO / www.gipeuregio.eu
Individuele vragen van grenspendelaars worden in een persoonlijk gesprek beantwoord. Foto: GIP EUREGIO / www.gipeuregio.eu GIP EUREGIO / www.gipeuregio.eu

EUREGIO adviesdag in Aalten voor grenspendelaars

Wonen

AALTEN - In Nederland wonen en in Duitsland werken? Of omgekeerd: in Duitsland wonen en in Nederland werken? Waar moet je bij de stap over de grens op letten? Welke gevolgen heeft een baan in Duitsland voor iemand zelf én voor zijn of haar gezin? Hoe zit het met de zorgverzekering, de belastingen en de pensioenvoorziening?

Wie op zoek is naar antwoorden op deze vragen, kan terecht tijdens de EUREGIO-adviesdag van het GrensInfoPunt op het gemeentehuis in Aalten op 4 oktober tussen 10.00 en 14.00 uur in het gemeentehuis aan de Markt 7 in Aalten. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.
De adviseurs en de experts uit het netwerk voorzien grensgangers en ex-grensgangers van deskundig advies en beantwoorden vragen over bijvoorbeeld de belastingen, het pensioen, sociale zekerheid en ziektekosten.
Tijdens deze adviesdag kunnen geïnteresseerden zich niet alleen uitgebreid laten informeren door experts van het GrensInfoPunt EUREGIO, maar ook advies inwinnen bij diverse instanties, waaronder UWV, Agentur für Arbeit, het Bureau voor Duitse Zaken van de Sociale Verzekeringsbank, Familienkasse en de Nederlandse en Duitse belastingdiensten.
Vragen over de EUREGIO-adviesdag kunnen ook telefonisch worden beantwoord op 053-4605151.


www.gipeuregio.eu

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit