Beeld van het appartementencomplex. Foto: VDNDP
Beeld van het appartementencomplex. Foto: VDNDP

Verhuur appartementen nieuwbouw Aalten van start

Wonen

AALTEN - Huurders van De Woonplaats die 55 jaar of ouder zijn uit de gemeente Aalten krijgen voorrang als ze vanuit een eengezinswoning doorstromen naar een nieuwbouwappartement aan de Polstraat. Vanaf donderdag 17 augustus 18.00 uur kunnen geïnteresseerden reageren via www.woninghuren.nl. 

De regeling geldt voor huurders uit Aalten, Dinxperlo, De Heurne en Bredevoort. Deze bewoners hebben hierover een ansichtkaart op de mat ontvangen. Met deze actie hoopt De Woonplaats doorstroming op de lokale woningmarkt te bevorderen. Eengezinswoningen worden wanneer nodig direct verduurzaamd, voordat ze worden aangeboden aan een nieuwe huurder. De appartementen vallen onder de sociale woningvoorraad. De kale huurprijs voor een appartement met twee slaapkamers bedraagt 775 euro per maand. Naast de voorwaarde voor voorrang dat huurders 55-plus moeten zijn en een eengezinswoning achterlaten, is er ook een inkomenseis. Geïnteresseerden voor de nieuwbouw mogen een maximaal verzamelinkomen hebben van 56.000 euro. De woningen zijn geschikt voor maximaal twee personen zonder kinderen.
Geïnteresseerden die niet onder de voorrang vallen kunnen ook reageren, zij doen mee op basis van loting. Er kan tot maandag 21 augustus 23:59 uur gereageerd worden.
De appartementen zijn onderdeel van het nieuwbouwplan waarbij er 56 nieuwe sociale huurwoningen op het terrein van de voormalig technische school in Aalten worden gebouwd. Tussen de Ludgerstraat, Polstraat, Eligiusstraat en Molenkamp bouwt De Woonplaats een duurzame buurt. De appartementen hebben geen gasaansluiting en zijn goed geïsoleerd: ze krijgen energielabel A++++.
Het appartementencomplex aan de Polstraat heeft drie woonlagen. De meeste appartementen hebben twee slaapkamers, een enkeling één slaapkamer. Alle woningen hebben een balkon of buitenruimte. Er is een lift aanwezig en alle appartementen hebben een berging beneden.
De bouw van de huizen is dit voorjaar gestart. Midden 2024 zijn de appartementen naar verwachting klaar voor de nieuwe bewoners. De woongroep van het Aaltens Hofje, twaalf woningen in het midden van het terrein, is compleet. De overige 23 eengezinswoningen worden zonder voorrang, door middel van loting, verhuurd. Deze worden na de zomer ook aangeboden via www.WoningHuren.nl.


www.dewoonplaats.nl/ludgerstraat

Beeld van het appartementencomplex. Foto: VDNDP

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit