Van links naar rechts: Louis Schurink (De Woonplaats), Ted Kok (Wethouder), Jos Betting (eigenaar van Boutique Hotel & Brasserie de Heerlyckheid) en Hans de Graaf (Projectleider vanuit Bredevoorts Belang). Foto: Eva Schipper

Van links naar rechts: Louis Schurink (De Woonplaats), Ted Kok (Wethouder), Jos Betting (eigenaar van Boutique Hotel & Brasserie de Heerlyckheid) en Hans de Graaf (Projectleider vanuit Bredevoorts Belang). Foto: Eva Schipper

Centraal toegangspad van t’ Zand naar het Vestingpad St. Bernardus

Wonen

BREDEVOORT - Het centrum van Bredevoort is een centraal toegangspad rijker. Vanuit ‘t Zand is een pad gerealiseerd langs het terras van Brasserie de Heerlyckheid, dat eindigt in het Vestingpark St. Bernardus. Bredevoorts Belang, Boutique Hotel & Brasserie de Heerlyckheid, De Woonplaats en de gemeente Aalten sloten voor dit project de handen ineen. Het project is ook mede mogelijk gemaakt door Leader Achterhoek, een subsidieverstrekker om de leefbaarheid in de Achterhoek te verbeteren. Op vrijdag 30 juni werd het pad geopend door Jos Betting, de eigenaar van de Heerlyckheid. Wethouder Ted Kok: “Ik wil de gemeenschap feliciteren met deze fantastische aanwinst. Ik hoop dat niet alleen Bredevoort, maar ook heel de wereld gaat genieten van dit mooie pad.”

Door Eva Schipper

Hans de Graaf is projectleider vanuit Bredevoorts Belang. Hij vertelt over het project. In 2016 is namelijk het Vestingpark gerenoveerd. “Dat was toentertijd echt hard nodig, eigenlijk was er sprake van achterstallig onderhoud. Terwijl het een Rijksmonument is. Daarom was ook de wens om de drie historische lagen van het park weer zichtbaar te maken. De walwerken, de Engelse tuininrichting en het klooster van Bernardus; door de renovatie zijn deze historische lagen weer prachtig zichtbaar in het park.”
Voor Bredevoort Belang was er nog een grote wens: een betere toegang naar het park vanuit het centrum van Bredevoort.
De aanleg van het nieuwe pad zou dus de wens van Bredevoorts Belang vervullen. Boutique Hotel en Brasserie de Heerlyckheid had de wens om een uitnodigende toegang te maken naar het terras en sloot daarom ook aan. Daarnaast sloot woningbouwcoöperatie De Woonplaats aan. Het pad loopt namelijk langs vier woningen van De Woonplaats. Ook daar was onderhoud nodig en dit was een mooi moment om rennovatie met de vernieuwde toegang te combineren. Door de goede samenwerking tussen de partijen is het centrale pad mogelijk gemaakt.
Langs het pad zijn ook educatieve borden geplaatst over de geschiedenis van het stadspark. Daarin zijn de drie historische lagen goed geïllustreerd en uitgelegd. Dit vormt ook een aanwinst voor toeristen.
Hans de Graaf bedankt de gemeente: “Wij zijn ontzettend blij dat de gemeente Aalten wat betreft erfgoed zeer meedenkend is.
Voor publiek is het pad ook geopend.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit