Ernstjan, Twan, Aimee en baby Siem bij de cadeaus. Foto: Karin Stronks

Ernstjan, Twan, Aimee en baby Siem bij de cadeaus. Foto: Karin Stronks

Siem ter Horst is de eerste baby van Aalten!

Wonen

LINTELO – Op 1 januari 19.30 uur is Siem ter Horst geboren. Zoon van Ernstjan en Aimee, broertje van Twan. Siem is geboren in het SKB, hij blijft een nachtje over in Winterswijk en komt maandag 2 januari thuis in Lintelo. Op donderdag 19 januari komen Willie Lensink en Wilma Haverkamp op bezoek bij het jonge gezin, ze brengen lekkernijen en cadeaus mee van Aaltense middenstanders.

Door Karin Stronks

Willie en Wilma bellen aan bij de woning van de pasgeboren Siem, de handen vol met cadeaus, lekkernijen en een enorme krentenwegge van Aaltense ondernemers. Kleine Twan (3) doet de deur open samen met zijn vader Ernstjan. Twan krijgt ook een cadeautje, hij kan bijna niet wachten om het open te maken. Ernstjan schenkt koffie en er is beschuit met blauwwitte muisjes. Aimee geeft baby Siem de fles. 

Siem is op 1 januari in het SKB geboren, hij weegt 3710 gram. Ernstjan: “Aimee was op 24 december uitgerekend maar Siem liet nog even op zich wachten. Blijkbaar vond hij het nog goed bij mama! Acht dagen over tijd kondigde hij zich aan. We hoorden op de afdeling dat Siem de vijfde baby is die op 1 januari is geboren.” 

In Aalten is hij de eerstgeboren baby van 2023. Zijn haartjes zijn donker, hij kijkt om zich heen, ligt rustig bij zijn mama na het drinken. Broertje Twan komt af en toe even knuffelen en kusjes geven. Aimee: “Twan is zo gek met zijn broertje! Al was het eventjes wennen in het begin. Hij werd ’s morgens wakker en ontdekte dat de baby er nog steeds is! Maar de jongens doen het heel goed.” 

Eenmaal thuis krijgt het jonge gezin kraamhulp en later heeft Ernstjan nog twee weken vakantie opgenomen. Aimee vertelt: “Siem is een rustige baby. Hij slaapt af en toe ook!” Aanvankelijk komt de kraamhulp hele dagen, langzaam wordt het afgebouwd. “We hebben ontzettende fijne hulp gehad. Eigenlijk mocht ze van ons nog wel een poosje blijven…” 

Twan heeft zijn cadeautje uitgepakt en laat trots een prentenboekje met dieren zien. Samen met papa Ernstjan bladert hij het boekje door. De cadeaus en de enorme krentenwegge worden in de keuken op tafel uitgestald, er zijn cadeaubonnen en presentjes. “Wat leuk en zo veel! Fijn hoor”, glimlacht Aimee. Twan zegt dat hij wel wil helpen met uitpakken. “Dat zou fijn zijn”, grijnst Ernstjan. Bij het afscheid wensen Willie en Wilma het jonge gezin veel geluk en gezondheid voor de toekomst. “Het is altijd weer een wonder”, zegt Wilma. 

Volgens Willie is het idee om de eerste baby van Aalten een cadeaupakket te overhandigen zo’n dertig jaar geleden ontstaan. Het wordt een jaarlijks terugkerende traditie. Een werkgroep, bestaand uit Aaltense ondernemers en Nova leden, stellen het cadeau samen. Namens de werkgroep wordt het cadeau bij de eerste baby bezorgd. Baby’s die begin januari geboren worden kunnen aangemeld worden via de website:


www.welkominaalten.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant