Afbeelding

Repaircafé Aalten bestaat 10 jaar

Wonen

AALTEN - Alweer tien jaar geleden, op 31 januari, opende in Aalten het Repaircafé. Dit was een van de eerste Repaircafés in Nederland. Nu vind je er in bijna elke gemeente wel een.

Het Repaircafé Aalten is inmiddels zeer goed bekend in onze gemeente en wordt bezocht door vele klanten, ook uit de omgeving. De werkzaamheden die hier verricht worden, worden zeer gewaardeerd. Dat blijkt onder meer doordat het repaircafé in 2021 de door de gemeente ingestelde duurzaamheidsprijs gewonnen heeft.
Het Repaircafé is een gratis toegankelijke bijeenkomst die draait om het repareren van spullen. Dit voor iedereen uit Aalten of uit de omgeving. Bezoekers nemen van thuis defecte spullen mee. Op locatie De Pol/De Hofnar, waar het Repaircafé wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om de meeste reparaties uit te kunnen voeren aan meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed et cetera. Ook reparatiedeskundigen zijn aanwezig, zoals de poppendokter, meubelmaker, elektricien, timmerman, fietsenmaker, enzovoort.
In het Repaircafé gaan de deskundigen, eventueel samen met de eigenaar van het defecte product, aan de slag. Mochten er onderdelen vervangen moeten worden, dan dient de eigenaar van het te repareren product die zelf te verzorgen. De technici van het Repaircafé geven dan aan wat er gehaald moet worden en waar dat te koop is.
Hierdoor krijgen de spullen weer een tweede leven. Een kort rekensommetje leert dat in de afgelopen tien jaar op zijn minst 2.500 defecte spullen zijn binnengebracht, waarvan verreweg de meeste zijn gerepareerd. Dat is een enorme berg afval minder en een enorme kostenbesparing voor de klanten.
Ook door de reparateurs wordt er iedere keer naar de donderdagmiddag uitgekeken.

Repaircafé aan de Polstraat 7 in Aalten is geopend iedere donderdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur.


repaircafeaalten.wordpress.com

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit