Joop de Bree.

Joop de Bree.

Marcel te Brake

Kerstbomenverkoop al volop op gang

Wonen

AALTEN - De verkoop van kerstbomen is ook dit jaar weer vroeger begonnen. Ging men vroeger pas na 5 december op zoek naar een boom, zijn er nu ruin voor sinterklaas al veel mensen die de boom hebben staan. 

Dat zegt Joop de Bree van De Bree Tuinen in Aalten. “Men wil langer van de gezelligheid genieten. Had men vroegen weinig keus in soorten, zijn er nu vele soorten die aangeboden worden. Soorten die de naalden langer vast houden. De bekendste is wel de Abies nordmanniana (Nordmann). Daarnaast zijn er soorten als Abies koreana en  Abies fraseri die ook prima geschikt zijn als kersboom. De Abies fraseri is een boom in opkomst, vergeleken met de Nordmann heeft de fraseri kortere naalden en kortere takken, dus minder breed. Maar de Nordmann blijft nog steeds de meest verkochte kerstboom ter wereld. De naalden prikken niet, de boom heeft de ideale vorm. Deze boom maakt een penwortel en is daarom niet geschikt om te verplanten, daarom worden deze bomen, vooral de grotere maten, gezaagd aangeboden. Wil met toch een Nordmann met kluit om deze later in de tuin verder te laten groeien, zal er op de kwekerij tijdens de groei de boom enkele malen verplant moeten worden om zo een compacte kluit te krijgen. Maar ook de (gewone) groene of blauwe Servische spar wordt nog goed verkocht. Deze bomen worden vaak wel met kluit of in pot aangeboden.”

Ondanks dat De Bree zegt helaas last te blijven houden van engerlingen (larve van de meikever) die de wortels opeten van jonge aanplant van kerstbomen, is de kwaliteit van de bomen is door het mooie weer afgelopen zomer prima.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit