Aan het werk in de tuin. Foto: PR
Aan het werk in de tuin. Foto: PR

Gemeentetuinen Tubantenstraat onder handen genomen

Wonen

AALTEN - De Tubantenstraat in Aalten heeft een nieuw buurtproject opgepakt. Buurtbewoners Piet en Gijs namen het initiatief om de gemeentetuintjes in de Tubantenstraat onder handen te nemen.

“De gemeentetuintjes waren net stukken industriegebied”, aldus enkele buurtbewoners. Het onkruid groeide tegen de klippen op en hoe hard er ook werd geschoffeld, er was geen beginnen aan.
De buurt nam contact op met de gemeente en al gauw werd duidelijk dat de grond wel gehuurd mocht worden. Voor een euro per jaar kon de buurt de grond huren, de gemeente zou de grond omspitten, nieuwe grond opbrengen en de buurt mocht ook nog zelf de struiken en planten uitkiezen.
Toen kwam de ontwerpfase. Anita had een mooie schets gemaakt en doorgegeven aan Dyon van de afdeling “gemeentegroen”. Met wat handige tips werd er een duidelijke lijst opgesteld van geschikte struiken en planten. De gemeente ging bestellen en er werd een datum geprikt.
Vorige week was het zover; de struiken en planten werden geleverd en Schelte, Anita en Piet konden aan de slag. Na flink wat zwoegen, kruipen en planten was de klus na de middag geklaard.
De buurt heeft er een paar prachtige stukken tuin bij, is vanaf nu zelf verantwoordelijk voor het onderhoud, de gemeente kan het onderhoud elders weer oppakken en de vlinders en andere insecten hebben weer plek voor hun bezigheden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit