Links Michel Menting, KlaassenGroep, Mariët Tonen, Azora, Dirk-Jan Klaassen, KlaassenGroep, Toon Maarse en Mario Biezeman vastgoed Azora. Foto: PR

Links Michel Menting, KlaassenGroep, Mariët Tonen, Azora, Dirk-Jan Klaassen, KlaassenGroep, Toon Maarse en Mario Biezeman vastgoed Azora. Foto: PR

Duurzame nieuwbouw voor woonzorgcentrum De Bettekamp

Wonen

VARSSEVELD - Na een voortraject van ruim een jaar is bekend geworden met wie Azora de nieuwbouw verder gaat ontwikkelen. Uit een onderhandse selectie is uiteindelijk gekozen voor het consortium van de Klaassen Groep uit Dinxperlo. Dit consortium bestaat verder uit IAA Architecten en Wassink Installatie en zij hebben allen een ruime ervaring met het bouwen van zorgcomplexen. Woonzorgcentrum De Bettekamp is technisch en functioneel verouderd, daarom is vervangende nieuwbouw noodzakelijk.

Het consortium KlaassenGroep heeft een plan gemaakt dat het beste aansluit bij de wensen en eisen van Azora op het gebied van indeling, inpassing in de omgeving, architectuur en duurzaamheid. Het gezamenlijk ontwerp omvat een prachtig drielaags gebouw in de vorm van bladeren in een parkachtige omgeving. In de nieuwbouw is de woonkeuken het hart van het gebouw en kunnen bewoners kiezen voor rust, ruimte of reuring in de diverse woonruimtes. Het ontwerp gaat nu verder uitgewerkt worden. De daadwerkelijke start van de bouw laat nog een aantal jaren op zich wachten.

Op 5 november was er een feestelijke, informele bijeenkomst waarbij delegaties van alle partijen aanwezig waren. Tijdens deze bijeenkomst werd het glas geheven op een mooie samenwerking voor het bouwen van woonzorgcentrum De Bettenkamp. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit