Oldtimers op de markt. Foto: PR
Oldtimers op de markt. Foto: PR

Oldtimertreffen Meifeest Aalten

Vervoer

AALTEN - Hemelvaartsdag 2023 staat het centrum van Aalten weer op z’n kop. De dorpskern, staat vol met prachtige oldtimers, elk met hun eigen verhaal, op het jaarlijkse Oldtimertreffen-Meifeest. De winkels in het centrum zijn open. 

Meer dan tweehonderd oldtimer-bezitters komen op donderdag 18 mei, vanuit alle windstreken uit Nederland én Duitsland, naar de oldtimershow in Aalten. In de straten van het centrum staan de oldtimers opgesteld. Ook klinkt livemuziek door de straten. Alle activiteiten zijn vanaf 11.00 uur en vanaf 13.00 uur worden oldtimers gepresenteerd op de Markt. Eigenaren vertellen vol passie over hun unieke bezit. Met golden-oldies op de achtergrond levert het geheel een gezellig schouwspel op.
Deze dag kunnen de oldtimers een rondrit te maken door de omgeving van Aalten. Deelname aan deze dag is vrij en de deelnemers ontvangen onder meer een rallybord als aandenken. De dag heeft ook een klein wedstrijdelement. In diverse categorieën is een prijs te winnen.
Eén van de populaire activiteiten op deze dag is het bekrijten van een echte auto. Kinderen kunnen zich uitleven door de auto te voorzien van zoveel kleuren als ze willen, wat de mooiste creaties oplevert. De hele dag door verandert de auto hierdoor van kleuren en vormen.
De winkels in het centrum zijn deze dag open. Bij de horeca is het gezellig vertoeven, met onder meer speciale lentebieren op de kaart. Bij Café Schiller is het open podium.


www.oldtimertreffenaalten.nl

Auto bekrijten. Foto: PR
Oldtimers bewonderen. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit