Wethouder Wikkerink als 80-plusser. Foto: Glimlach producties
Wethouder Wikkerink als 80-plusser. Foto: Glimlach producties Glimlach producties

Vijf jaar Scootmobielclub Aalten

Vervoer

AALTEN - De oplettende inwoner ziet ze elke derde vrijdagmiddag wel in het dorp of in het buitengebied rondrijden: de vrolijke stoet scootmobielers van Scootmobielclub Aalten.

In 2017 besloten Joke Meinen (Marga Klompe), Anneke Visser (Figulus) en Richard Jongetjes (talentverbinder) om een scootmobielclub in het leven te roepen.
Nu vijf jaar later kunnen we spreken van een zeer succesvolle formule waar vooral 80-plussers enorm van genieten. Eenmaal per maand gezellig een toertochtje maken, lekker met elkaar bijeen zijn en ook de rijvaardigheid meer en meer onder de knie krijgen. Bij slecht weer uiteraard een binnenprogramma met mooie thema’s.
Om deze mijlpaal te vieren, werden alle leden van de club en de vrijwillige ondersteuners, zoals verkeersregelaars en coördinatoren, uitgenodigd voor een diner. In het restaurant van Stegemanhof, onderdeel van Marga Klompe, werd een uitgebreid overheerlijk viergangenmenu geserveerd.
Speciale gasten aan tafel waren wethouder Joop Wikkerink, Eric Wichghers (directeur-bestuurder Figulus) en Henk Hogevonder (regiomanager Marga Klompe). De wethouder, verkleed als 80-plusser, complimenteerde de initiatiefnemers tijdens zijn toespraak met het feit dat bewegen, gezelligheid en vrolijkheid bijdraagt aan een gezonder leven.
Meedoen bewerkstelligd geluk en geluk is een graadmeter voor gezondheid. Over een jaar of 15 zal de wethouder zich melden voor lidmaatschap van de club kondigde hij aan.
Voor meer informatie over de Scootmobielclub en de activiteiten kan men zich wenden tot Figulus welzijn (vraag naar Anneke Visser).

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit