OV Ambassadeurs. Foto: Ben Vulkers

OV Ambassadeurs. Foto: Ben Vulkers

OV Ambassadeurs helpen mensen op weg

Vervoer

REGIO - De provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel vinden het belangrijk dat iedereen met het openbaar vervoer veilig en gemakkelijk kan reizen. Daarom geven OV-ambassadeurs, vrijwilligers en 55+, uitleg over reizen met trein en bus aan leeftijdsgenoten. Op deze manier helpen ze het reizen met openbaar vervoer laagdrempeliger te maken voor wie hier hulp bij kan gebruiken. 

Interactieve online informatiebijeenkomst over het reizen met het OV of opnieuw leren reizen met het openbaar vervoer. Nu reizen met de bus of trein weer gewoon kan, is het misschien niet duidelijk hoe dat precies in z’n werk gaat. Dan biedt de interactieve online OV-informatiebijeenkomst uitkomst. Er is een interactieve bijeenkomst gepland op maandag 13 juni. De bijeenkomst begint om 13.30 uur en duurt maximaal een uur.

In een klein groepje legt een OV-ambassadeur stapsgewijs uit hoe een OV-chipkaart kan worden aangevraagd en hoe het gebruik ervan in het openbaar vervoer gaat. OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers, senior en ervaren OV-gebruikers, die andere senioren wegwijs maken in het openbaar vervoer. Na aanmelding via e-mail ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl of telefoon 038 – 45 40 130 ontvangen deelnemers een inlogcode. Voor het deelnemen aan deze bijeenkomst hebben deelnemers een telefoon, tablet of computer nodig met camera en microfoon. Mensen die niet precies weten hoe een inlogcode werkt kunnen telefonisch op weg geholpen worden. 

Na deze bijeenkomst is er de mogelijkheid om een afspraak te maken met de OV-ambassadeur voor uitleg op het station en het maken van een proefreisje onder begeleiding. Deelname is gratis. Bij een eventueel proefreisje betaalt de deelnemer zelf de reiskosten.

Telefonisch spreekuur voor vragen over het OV dagelijks bereikbaar
55-plussers die vragen hebben over reizen met het openbaar vervoer kunnen terecht bij het telefonisch spreekuur. De ambassadeurs beantwoorden vragen zoals: “Wilt u weten hoe u een OV-chipkaart aanvraagt of hoe de 40% korting voor samen reizen werkt? Wilt u meer weten over de coronamaatregelen in het OV? Of juist informatie over verlenging van abonnement, keuzedagen?”

Het kan ook zijn dat men (onverwachts) noodgedwongen afhankelijk van het OV is maar nog niet hoe het werkt. Bel dan met een OV-ambassadeur tijdens het telefonisch spreekuur. De OV-ambassadeur neemt met het antwoord met de vraagsteller door. Dat kan telefonisch of via beeldbellen. Het telefonisch spreekuur is van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur, dinsdag en donderdag tussen 13.30 en 15.00 uur en maandag en woensdag tussen 18.30 en 20.00 uur.
Telefoonnummer: 038 - 303 70 10.

Voor meer informatie: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit