Links Rens en Jo Visser en Ger en Gerda Janssen. Foto: Harm Hoitink

Links Rens en Jo Visser en Ger en Gerda Janssen. Foto: Harm Hoitink

Buurtbus 194 neemt afscheid van twee chauffeurs

Vervoer

REGIO - Buurtbus 194 neemt afscheid van vrijwillige chauffeurs Ger Jansen uit Dinxperlo en Varssevelder Rens Visser. 

De buurtbussen van lijn 194 verbinden Zelhem via Varsseveld en Dinxperlo met Aalten. De diensten worden verzorgd door ongeveer veertig vrijwilligers. Twee van hen, te weten Ger Janssen uit Dinxperlo en Rens Visser uit Varsseveld, zijn gestopt aan het eind van 2021. 

Op oudejaarsdag is op gepaste wijze afscheid genomen van hen. Dit kon wegens coronamaatregelen niet met koffie met gebak zoals gewoonlijk. Bij station Varsseveld was een korte openluchtbijeenkomst belegd. Die plek is symbolisch voor de goede aansluitingen die de buurtbussen bieden op de treinen en lijnbussen op de route van lijn 194. In Aalten en Dinxperlo zelfs naar het Duitse Bocholt. Een rit betalen kan bij de chauffeur met OV-kaart of PINpas. 

Ger reed altijd de vroege diensten, die al om 6.30 uur beginnen. Rens had meestal de middendienst maar reed ook wel vroege of zelfs erg late diensten. Dat laatste was van 2005 tot en met 2007 toen de vrijwilligers op verzoek van de pas gevormde gemeente Aalten tot ’s avonds kwart voor elf reden. Door het bestuur zijn beiden bedankt voor hun jarenlange inzet. Aan hun echtgenotes is een bos bloemen aangeboden. 

Die late diensten zijn vervangen door de belbus, die er nog steeds is op verzoek, telefonisch via 088-900 8903, minstens een uur voor vertrek bellen. Ook op zaterdag en zondag is de belbus beschikbaar.

Ger en Gerda Janssen. Foto: Harm Hoitink
Rens en Jo Visser. Foto: Harm Hoitink

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit