AZSV H1. Foto: Cor Hinkamp
AZSV H1. Foto: Cor Hinkamp

Zaterdag 15 juni wordt D-day voor AZSV

  Sport

Seniorenafdeling kent super seizoen

AALTEN - Zaterdag 15 juni belooft een ongekend spannende dag te worden voor iedereen met een rood-wit hart. Maar liefst vier seniorenteams spelen finales. Nog niet alle aanvangstijden of sportparken zijn bekend, houd dus de AZSV-site in de gaten.

Vrouwen-1 gaat op bezoek in Groningen bij The Knickerbockers, met promotie naar de hoofdklasse als inzet. Nog nooit was AZSV zo dichtbij. Mannen-2 speelt in Aalten de finale om het algeheel landskampioenschap van zaterdag en zondag reserveteams. Tegenstander is RKSV Nuenen-2. Ook hier geldt: nog nooit was AZSV zo dicht bij een landskampioenschap. Mannen- 4 en Mannen-5 spelen op neutraal terrein (plaats nog niet bekend) om promotie vanuit de reserve 3e klasse naar de reserve 2e klasse. Respectievelijke tegenstanders zijn VVOG-3 uit Harderwijk en Nieuwleusen-2. Het wordt ééntonig, maar ons 4e of 5e elftal speelde nooit eerder op reserve 2e klasse niveau. Mocht één van beide teams haar finalewedstrijd winnend afsluiten, dan gaat AZSV komend seizoen in met de luxe van een fantastische opbouw. Er spelen dan teams in de reserve hoofdklasse, reserve 1e klasse en reserve 2e klasse, o zo belangrijk voor een goede doorstroming.

Natuurlijk hebben 'we' nog niets tastbaars in handen, maar als doorgaans nuchtere Aaltenaren mogen we best trots zijn op waar we nu staan. En dat ook in aanmoedigingen laten horen! Hieronder een samenvatting van wat reeds nu de boeken in zal gaan als een ongekend succesvol seizoen voor de seniorenafdeling en dan met name de teams H1 tot en met H5 en VR1 en VR2. Prestaties om met recht trots op te zijn!

AZSV-1
Het eerste elftal eindigde nog nooit zo hoog in zes jaren hoofdklasse: een 4e plaats met maar liefst 58 punten. Medio november werd voor het laatst verloren. Een periodekampioenschap ging op miraculeuze wijze aan de neus voorbij. In de KNVB-beker werd de kwartfinale bereikt. In de Achterhoek Cup treedt AZSV op 22 juni in de finale aan tegen DZC'68. De winnaar 'verdient' een oefenwedstrijd tegen De Graafschap-1 op donderdagavond 4 juli.

AZSV-2
Het tweede draaide als vanouds mee in de top 5 van de reserve hoofdklasse, met soms als eindresultaat een uitschieter in de vorm van een kampioenschap. Dat was ook nu weer het geval. In de KNVB-beker werd meegedaan bij de standaardteams en menig eerste elftal dolf het onderspit. AZSV-2 dwong AZSV-1 in december zelfs tot een strafschoppenserie. In de strijd om het algeheel landskampioenschap van Nederland werden inmiddels HSC'21 Haaksbergen, Gemert en Quick Boys Katwijk aan de zegekar gebonden. Het tweede speelt de finale tegen Nuenen op het eigen, vertrouwde sportpark Villekamp. Een grote supportersschare kan onze jongens net dat zetje in de rug geven om tot een super resultaat te komen!

AZSV-3
Misschien een beetje onder de radar gebleven, draaide het derde een prima seizoen. Vorig seizoen op het eind net handhaving afgedwongen, deed men nu mee om de bovenste plaatsen en zelfs om het eerste periodekampioenschap. Overigens mag een derde team niet promoveren naar de reserve hoofdklasse. Wel drong AZSV-3 voor het eerst in haar bestaan door tot de bekerfinale van reserveteams. AZSV-3 wist onderweg twee reserve hoofdklassers (CSV Apeldoorn, DVS'33 Ermelo) uit te schakelen. In de finale bleek Sparta Nijkerk-2, de nummer 3 van de reserve hoofdklasse, te sterk.

AZSV-4
Voorafgaand aan het seizoen werd stiekem gehoopt op promotie om daarmee ook een elftal in de reserve 2e klasse te krijgen. AZSV-4 draaide een prima seizoen, eindigde als tweede op de ranglijst en pakte een periodekampioenschap. Met de spirit richting finale zit het goed. De halve finale wedstrijd werd met 6-0 gewonnen.

AZSV-5
Het vijfde, spelend in een andere reserve 3e klasse, eindigde als derde op de ranglijst en pakte ook een periodekampioenschap. Richting finale werd twee keer gewonnen. De kwartfinale tegen Berkum 5 was een echte thriller, negen doelpunten, veel spanning, veel fouten, prachtige aanvallen, passie en strijd, drie minuten voor de reguliere speeltijd er op zat scoorde AZSV-5 op Villekamp de verlossende 5-4. Met busjes togen de AZSV-5 spelers op zaterdag 9 juni naar Wapenveld voor de halve finale, met 1-2 werd van het tweede elftal daar gewonnen. De finale wordt tegen Bergentheim 2 op neutraal terrein gespeeld op 15 juni.

AZSV-VR1
De vrouwenafdeling heeft zich de laatste jaren enorm ontwikkeld. En zo kan het gebeuren dat VR-1 zich, na een periodekampioenschap, zaterdag 15 juni terugvindt in de ultieme wedstrijd 'erop of eronder'. Tegenstander The Knickerbockers is bekend vanuit de competitie en een pittige tegenstander. Maar onze ladies hebben de smaak te pakken en kegelden hoofdklasser Klarenbeek er vorige week al rücksichtslos uit. Nog één keer dit seizoen gaan ze alles geven. De hoofdklasse lonkt, de afscheid nemende trainer Gerard Nijman wil met een prijs naar huis!

AZSV-VR2
Vorig seizoen promoveerden deze dames van de 4e naar de 3e klasse; belangrijk om het verschil tussen eerste en tweede elftal niet te groot te laten worden. In het eerste jaar 3e klasse werd meteen op een 2e plaats geëindigd en een periodekampioenschap behaald. In de nacompetitie bleek uiteindelijk IJsselmeervogels VR-1 in de verlenging met 2-4 te sterk.

Meer berichten