Maak kennis met Walking Football op sportpark 't Welink

  Sport

Bewegen, meedoen en ontmoeten, dat zijn de basisprincipes van het Walking Football; een voetbalvorm voor 60-plussers die nog lekker actief bezig willen zijn. Dinsdag 15 januari start op de velden van sportpark 't Welink de eerste training. Vooraf aan de training is er een kop koffie met uitleg van wat regels en wat Walking Football is in de kantine van de club.

Dinxperlo - In andere gemeenten is het al een groot succes: Walking Football. Speciaal voor 60-plussers, zes tegen zes, zonder keepers, op een klein veld rustig een balletje trappen. Er wordt niet gerend en buiten spel bestaat niet. Wel of geen voetbalervaring, dames en heren, iedereen kan meedoen aan de trainingen.
De nieuwe Fusie Club Dinxperlo en AJAX Breedenbroek pakken samen het Walking Football op. Dat betekent tot ongeveer maart spelen op kunstgras op Sportpark 't Welink. En zodra het weer het toelaat gaan de trainingen plaats vinden op de grasvelden van Ajax Breedenbroek ('t Houtbroek). In de opstartfase van het Walking Football in Dinxperlo is er ondersteuning door Achterhoek in Beweging via het project OldStars Achterhoek.                        

Door samen te voetballen kom je met elkaar in contact en blijf je fitter. Een training start om 10,00 uur met een kopje koffie of thee, gevolgd door de warming-up en een wedstrijdje Walking Football. Voor de liefhebbers is er ook nog een "derde" helft. Er wordt getraind naar eigen kunnen. Deelnemers hoeven dus geen voetballer te zijn. En zowel heren als dames zijn welkom. De trainingen staan in de opstartfase onder leiding van André van der Ley, oud-voetballer en zelf ook enthousiast Walking Footballer.

Ook meedoen?
Iedereen kan meedoen, deelnemers bepalen zelf hun grens en niets is verplicht. Trek makkelijke kleding en schoeisel aan (voetbal-, wandel-, hockey- of gymschoenen) en ervaar hoe intensief het spelletje kan zijn. Er is al menig zweetdruppel bij het Walking Football neer gedaald, wandelvoetbal daagt meer uit dan de meesten vooraf denken!
Kom dinsdag 15 januari om 10 uur naar 't Welink in Dinxperlo. Je bent welkom om mee te doen en zelf te ervaren wat Walking Football is. De koffie staat klaar, rond 10.30 uur start de training. Aanmelden is niet verplicht, maar is wel prettig voor de organisatie en kan door te mailen naar nhuntink@planet.nl.

OldStars Achterhoek
OldStars is een initiatief van Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij en is al in veel gemeenten in Nederland actief. Menzis, Rabobank Graafschap en Betaald Voetbal De Graafschap hebben nu de handen ineengeslagen om Walking Football in de Achterhoek mogelijk te maken onder de naam OldStars Achterhoek. Dit om 60-plussers stimuleren tot bewegen, meedoen en met elkaar in contact te brengen. Zij worden hierbij ondersteund door Achterhoek in Beweging en het Nationaal Ouderenfonds.

Meer berichten