Dames de Hofnar-Bovo nemen slechts één punt mee vanuit Doetinchem

  Sport

Op 6 oktober stond de tweede uitwedstrijd op het programma voor de Hofnar-Bovo dames 1. Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen hebben de dames al een keer gespeeld tegen de tegenstander, Orion Volleybal Doetinchem dames 2. Helaas ging die oefenpot verloren en waren de dames van de Hofnar-Bovo op zoek naar revanche. Het toverwoord voor deze wedstrijd: servicedruk.

De eerste set begon redelijk waarbij de Hofnar-Bovo in het begin meekwam, mede door de servicedruk. Helaas had Orion deze servicedruk ook en was hier vanuit de Hofnar-Bovo in de eerste set onvoldoende antwoord op. Daarbij kwam nog een teveel aan eigen fouten waardoor de eerste set uiteindelijk met 14-25 verloren ging. Tijdens de tweede set was de servicedruk, mede dankzij de jongste van het team Luijmes (14 jaar), aanwezig waardoor de Hofnar-Bovo een voorsprong kon uitbouwen. Orion wist nog goed terug te komen maar uiteindelijk werd de set met 25-20 binnengehaald.

De derde set was een redelijke kopie van de eerste set. De servicedruk was goed maar ook deze keer hadden de dames van Orion hier vaak een antwoord op. De servicepass aan de kant van de Hofnar-Bovo liep deze keer wel, alleen werden punten niet voldoende afgemaakt en teveel eigen fouten maakte dat deze set met 18-25 verloren ging.

De vierde set werd een nagelbijter. De Hofnar-Bovo kwam met een redelijk ruime voorsprong als eerste bij de 20 punten en hadden al zicht op een vijfde set. Echter verslapte de dames even waardoor Orion weer bij kon komen. Het werd een tijdje stuivertje wisselen waarbij de dames van de Hofnar-Bovo even dachten dat het al voorbij was, maar door een netfout van de tegenstander alsnog een punt kregen. De dames hebben gevochten tot het einde maar helaas viel het stuivertje uiteindelijk toch de verkeerde kant op en ging de set met 30-32 verloren.

Een vijfde set had er zeker ingezeten waaruit wellicht winst te behalen viel. Helaas is dat uiteindelijk niet gelukt en gaat de Hofnar-Bovo met één punt naar huis. Maar na drie punten uit drie wedstrijden is het bijna volledig vernieuwde team redelijk uit de startblokken gekomen. Op naar de tweede thuiswedstrijd en wellicht de eerste winst.

Meer berichten