De oploop van de vrouwenteams van AZSV en DZC'68 tijdens de finale afgelopen zomer. Foto: Henk den Brok

De oploop van de vrouwenteams van AZSV en DZC'68 tijdens de finale afgelopen zomer. Foto: Henk den Brok

Henk den Brok

Start Achterhoek Cup

Sport

AALTEN - Voor de winnaar van de Achterhoek Cup ligt ieder jaar een extra prijs klaar. Naast de wisselbeker neemt de winnaar een week later na de finale het op tegen De Graafschap. Een bonuswedstrijd op eigen sportpark. Een lucratieve inkomstenbron voor die amateurclub die de finale weet te winnen.

 Door John van der Kamp

Dit jaar, het is alweer de twaalfe editie, gaan 44 Achterhoekse clubs de strijd aan. Onderverdeeld in twintig teams met louter spelers die de leeftijd van 23 jaar nog niet hebben behaald. De overige 24 teams zijn Standaard Heren teams uit de Achterhoek. Titelverdediger is DCZ’68.
Het programma in de eerste ronde laat leuke duels zien.  DZC’68 is tijdens de loting afgelopen week gekoppeld aan HSC’21 uit Haaksbergen. De fusieclub SSA Wisch neemt het op Spcl. Doesburg en een mooie affiche is de wedstrijd tussen SV Grol en SC Varsseveld. In Aalten wordt gespeeld een duel tussen de twee zaterdagclubs AZSV en FC Zutphen.

O23 Teams
Vele talenten, die de Achterhoek rijk is, zijn te zien tijdens de wedstrijden met alleen O23 teams. SV Kilder O23 ontvangt Concordia Wehl O23, sportpark ‘t Enderink in Hengelo is het toneel van de wedstrijd tussen de O23 teams van PAX en Spcl. Brummen. Ook de O23 teams van Grol en Varsseveld zijn tijdens de loting in deze categorie aan elkaar gekoppeld. 

Herkansingsronde
De winnaars uit de eerste ronde plaatsen zich voor het vervolg van het toernooi. Voor alle verliezers wacht de Herkansingsronde voor een plek in de tweede ronde.
Alle wedstrijden staan onder leiding van een scheidsrechter, die is aangewezen door de SDO, oftewel Scheidsrechters Vereniging Doetinchem en Omstreken.

Shoot Outs
Als een wedstrijd eindigt in een gelijkspel, komt de winnaar uit het nemen van Shoot Outs. In het reglement staan de regels van deze unieke beslissing om tot een winnaar te komen, die de organisatie om de Achterhoek Cup sinds 2015 toepast.

Programma
De clubs zijn verdeeld in 4 groepen. Groep O23 bevat 20 teams met spelers O23 Team. In Groep C de clubs uit de 4e en 5e Klasse van de KNVB. In Groep B strijden eerst de clubs uit 3e Klasse tegen elkaar en in Groep A bevat alle clubs die in de hoogste klassen van het amateurvoetbal uitkomen.
De wedstrijden worden gespeeld op de sportparken van de eerstgenoemde club en zijn vrij toegankelijk te bezoeken.

Vrouwenvoetbal
De categorie Vrouwenvoetbal telt dit jaar negentien deelnemers. De organisatie verwelkomt de nieuwkomers: eersteklasser De Witkampers, de VR1 teams van Warnsveldse Boys, PAX, Dieren, HC03 en de VRO23 teams van vv Oeken en De Graafschap/MVVA. De winnaar van de afgelopen editie DZC’68 VR1 is vrijgeloot.

Jeugd Onder 15
24 JO5-1 teams en 10 MO15-1 teams strijden om twee wisselbekers. Deze categorie start eerst met een poulefase. Titelverdediger bij de JO15 is vv Vorden JO15-1. FC Dinxperlo MO15-1 verdedigt haar titel bij de MO15.  

Het complete wedstrijdprogramma is na te lezen op:


www.achterhoekcup.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit