Kinderburgemeester Marthen Huijbers (rechts) in actie
Kinderburgemeester Marthen Huijbers (rechts) in actie Richard te Selle

AVA`70 stimuleert bewegen in de wijk

Sport

BREDEVOORT - Het viel allemaal mooi samen op woensdag 20 september. Midden in Nationale Sportweek vond tijdens de activiteit ‘bewegen in de wijk’ de overhandiging van fonkelnieuw spelmateriaal plaats aan kinderburgemeester Marthen Huijbers. 

Speeltuinvereniging de Ossekop in Bredevoort was op deze zonnige woensdagmiddag de plek waar het allemaal zou gaan gebeuren. Tientallen kinderen waren samen met hun ouders actief in de weer, toen het spelmateriaal werd aangeboden om het bewegen in de wijk nog leuker te maken. Atletiekvereniging AVA`70 heeft een deel van de opbrengst van de Businessrun, onderdeel van de GTM-Loop, hiervoor beschikbaar gesteld en deed een schenking aan Plan Talent Aalten. Deze lokale samenwerking tussen de gemeente en de verschillende zorginstellingen organiseert diverse beweegactiviteiten voor kinderen, ouderen en mensen met een beperking.
Het spelmateriaal, bestaande uit een aantal vortexwerpers, een meetlint, een hordeladder en een verspringmat, werd overhandigd aan de kinderburgemeester. Marthen Huijbers was speciaal voor deze gelegenheid uitgenodigd en toonde zich enthousiast over de activiteit ‘bewegen in de wijk’.
Marthen ging graag op het verzoek in om ook zelf deel te nemen aan de sportieve onderdelen en besloot zich van zijn beste kant te laten zien bij het verspringen. Overal op het terrein waren kinderen aan het spelen en het plezier spatte er vanaf, zo zagen ook de ouders met eigen ogen. Daarnaast was er tevens de gelegenheid om je te laten schminken en was er ranja om het allemaal nog gezelliger te maken.
Op de vraag of de kinderburgemeester zelf nog een wens had, hoefde Marthen niet lang na te denken. “Een middag bewegen in de wijk in MIJN eigen IJzerlo”, waarmee hij zich gelijk ook een uitstekend ambassadeur toonde. Coördinator van het project ‘bewegen in de wijk’, Richard te Selle, hoorde zich het verzoek van de jonge inwoner van het Aaltense buurtschap aan en toonde een vette knipoog. Marthen mengde zich weer lachend onder de spelende kinderen en kan er vanuit gaan dat deze succesvolle activiteit binnenkort ook vast en zeker bij hem in de buurt gaat plaatsvinden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant