Lars Meinen op weg naar de overwinning op de 1 kilometer. Foto: Maikel Sellink

Lars Meinen op weg naar de overwinning op de 1 kilometer. Foto: Maikel Sellink

Maikel Sellink

AVA`70 volop in beeld bij Kramprun 2023

Sport

AALTEN/VARSSEVELD - Op zaterdag 9 september vond de elfde editie plaats van de Kramprun in Varsseveld en deze gaat de geschiedenisboeken in als de warmste aflevering ooit. Ondanks de verschroeiende warmte werden er topprestaties geleverd door de honderden atleten, maar zeker ook door de tientallen vrijwilligers. Ook de Aaltense atletiekvereniging AVA`70 was dit jaar weer volop in beeld, zowel in de hardlooparena, als daarbuiten...

De Kramprun ging van start met de jongste jeugd die een (ingekort) parcours af moest leggen van 600 meter. De talenten gingen er direct vanuit de start razendsnel vandoor, om zo snel mogelijk weer de finish te bereiken. Bij de jongens scoorde Dirk te Brake een tweede plaats in een tijd van 1,53 minuten, achter Cas Kooistra van het Gendringse Atletico ‘73. AVA-clubgenoot Milan te Brake gaf uiteindelijk één tel toe en dit leverde hem de derde plek op. In de categorie 0-7 jaar pakte Tim Tolkamp de derde plaats. Bij de meisjes (8-9 jaar) op de korte afstand greep Aafke te Kempel net naast het podium en werd uiteindelijk vierde.
De afstand bij de oudere jeugd was gehalveerd en zij liepen een ronde van 1 kilometer. Lars Meinen was bij de jongens oppermachtig en sleepte op overtuigende wijze de winst binnen in een speersnelle tijd van 2,51 minuten. Een fraaie derde podiumplaats was er ook nog te vieren voor Thom Berkelder. Bij de meisjes was er bij de categorie 13-15 jaar een tweede plek in de eindrangschikking voor Bregtje Eindhoven, terwijl Fleur Teunissen als derde ook nog een beker in ontvangst mocht nemen. De Aaltense Fiep Meinen van Ropes en Running scoorde bij de 10-12-jarigen zelfs de snelste tijd in 3,25 minuten.
Dik 600 (!) atleten stonden er aan de start bij de Business- en recreantenrun, die om half 6 van start ging. De zon stond hoog aan de hemel en de organisatie had het aantal waterpunten uitgebreid. Daarnaast stonden her en der sproeiers opgesteld, die ook voor de nodige verkoeling zorgden. De Aaltense survivalatleet Twan ter Horst pakte een tweede plaats, terwijl Stijn ter Haar ook op het podium kwam door als derde onder de finishboog door te lopen. Bij de Dames toonde Lisa te Molder haar klasse door heel overtuigend de zege te pakken in de snelle tijd van 18,58 minuten. Het team van Navis Sport werd bij de Businessrun verdienstelijk tweede, terwijl Kaaswinkel Varsseveld met een heel hoog AVA`70-gehalte de derde stek op het podium voor zich opeiste.
Om 18.30 uur ging het klapstuk van de Kramprun, de Toprun van start met een ijzersterk deelnemersveld. Onder de lopers ook drie AVA-atleten, te weten Tim Mengerink, Tijn Piest en Herman Donhof. Het trio maakte een hele sterke indruk en scoorden uitstekende eindtijden. De Toprun vormde een prachtige afsluiter van een zeer geslaagde editie van de elfde Kramprun, georganiseerd door  de atletiekverenigingen Atletico `73, ARGO en AVA`70.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant