Logo
Logo (Foto: Ronde van Bredevoort)

Borghman Ronde van Bredevoort zaterdag 7 juli

  Sport

Zaterdag 7 juli aanstaande vindt de tweede Borghman Ronde van Bredevoort plaats! Dit wielerevenement biedt wedstrijden voor jong en oud en voert door het centrum van Bredevoort met Start/Finish op ‘t Zand.

Het programma ziet er als volgt uit:

16.00u Kinderopvang Bambi Loopfietsenrace. De Loopfietsenrace is de rit voor de allerkleinsten. Op een aangepast parcours rondom ‘t Zand racen de kleine coureurs hun rondje. Het plezier is hier bij zowel deelnemers, als toeschouwers het grootst! Aanmelden kan vanaf 15:00u bij de Borghman, deelname is gratis! Loopfietsen en helmen zijn aanwezig.

16.30u PPE Factory Dikke Banden Race. Bij de Dikke Bandenrace staat de basisschooljeugd aan de start. Afhankelijk van leeftijd rijden ze één of meerdere ronden op het grote parcours (1,7km). Deelname is gratis en er kan aangemeld worden via ‘t Bastion, maar ook op de dag zelf bij de Borghman. Racefietsen zijn niet toegestaan, elke andere fiets is geschikt! Voor helmen wordt gezorgd.

17:30u Restaurant De Schoppe Recreantenrace. De Recreantenrace is de race voor wielrenners zonder licentie. Bij dit nummer staan veel lokale helden aan de start! Er wordt een half uur gereden op het parcours van 1,7km. De top drie bij zowel dames, als heren wordt goed beloond door Restaurant de Schoppe. Net als de beste Bredevoorter. Deze klasse is vol, aanmelden is niet meer mogelijk.

18:30u Winters Bouwtechniek Sportklasse. Deze wedstrijd voor Amateurs en Sportklasse rijders is het hoogtepunt van de dag! Met hoge snelheid vliegen de renners door de straten van Bredevoort. De strijd gaat over 61 km op een parcours dat alles in zich heeft voor een mooie strijd! Bredevoorter Jop Wensink staat aan de start en heeft stiekem zijn zinnen gezet op deze thuiswedstrijd; ‘Ik wil een mooie koers maken. Niet afwachten.’

Inschrijven kan nog via info@rondevanbredevoort.nl en op de dag zelf bij de Borghman. Buiten de wedstrijden om is er een boel gezelligheid op en rondom ‘t Zand, met een afterparty bij hoofdsponsor de Borghman.

Meer berichten