Afbeelding
Hans Prinsen

AVA-jeugd gaat weer auto’s soppen

Sport

AALTEN - Zaterdag, 10 juni, wordt er op de parkeerplaats van atletiekvereniging AVA’70 in Aalten weer ruimte gemaakt voor de AVA meets Texel Carwash, editie 6 dit jaar. “2023 is het zesde jaar dat we de carwash organiseren. Na een uitstapje in 2021 naar de Lijsterbeslaan, zijn we vorig jaar teruggekeerd naar onze eigen accommodatie, en dat was weer ouderwets gezellig. Vandaar de reden om het dit jaar wéér bij AVA’70 te organiseren”, vertelt Happy Code-lid Twan Meinen. 

Sinds 2017 is Team Happy Code een orgaan van AVA’70. De groep organiseert verschillende activiteiten voor de C- en D junioren (11 t/m 15 jaar) van de club, omdat uit onderzoek is gebleken dat hier het grootste percentage sportuitval plaatsvindt. De kinderen hebben het druk met school of vinden sport niet interessant genoeg. Happy Code hoopt met de activiteiten het groepsgevoel bij de junioren te versterken, zodat ze met plezier naar de club blijven komen. 

“Dit jaar gaan we alweer voor het zevende jaar naar Texel”, zegt Tjibbe de Boer enthousiast. “We blijven ons jaar na jaar verbazen over hoe enthousiast de junioren zijn, en vooral blijven. Ieder jaar gaan er nieuwe jeugdleden mee, maar ook genoeg die al eens eerder zijn geweest. Ook tijdens de corona-jaren konden we - met protocollen - gewoon naar Texel. Dat was uniek!”

De carwash is bijna traditie geworden. “Zowel kinderen, leiding als bezoekers vinden het onwijs leuk. Om het totaalbedrag per persoon zo laag mogelijk te houden organiseren we dus de carwash. Door de grote opkomst kunnen we de bijdrage elk jaar om en nabij de 120 euro per persoon houden. Dat is goed te doen voor een weekend feest”, lacht Tjibbe.

Op 10 juni organiseren Happy Code en AVA’70 voor de zesde keer de ‘AVA meets Texel Carwash’ en de organisatie hoopt op een grote opkomst! Een rondje door de carwash bedraagt €8,00, waarbij bestuurders gewoon in de auto kunnen blijven zitten. Voor een schone bus betalen mensen 15 euro. Twan sluit af: “Al kom je op de fiets: voor iedereen hebben we een oplossing! Voor maar 3 hele euro’s cross je zo weer verder. Ook een kop koffie zorgen we voor. Alles om zoveel mogelijk geld op te halen en de jeugd een leuk weekend te bezorgen. Mooi man!”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit