Vincent de Harder. Foto: PV Aalten

Vincent de Harder. Foto: PV Aalten

Eerste duif van Vincent de Harder in de Achterhoek

Sport

AALTEN - Vincent de Harder klokte de eerste duif in de Achterhoek van de vitessevlucht vanuit Charleville Mézières. Op zaterdag 27 mei viel de duivin ‘22-105’ om 12.14 uur als winnares na een pittige vlucht van 275 kilometer met noordoosten wind.

Zaterdag 27 mei stond de vierde vitessevlucht, vluchten tussen de 100 en 300 kilometer,  op het vliegprogramma van de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie (NPO). Een vlucht vanuit het Franse Charleville-Mézières, waar de duiven op vrijdagavond 26 mei in de clublokalen voor werden ingekorfd.
‘s Nachts werden de duiven naar de losplaats vervoerd en na een aantal uren rust en voorzien te zijn van drinkwater werden de duiven zaterdag om 8.30 uur de vrijheid gegeven. De leden van P.V. Aalten hadden voor deze vlucht 399 duiven aan de meet gebracht, die eenafstand van 275 kilometer terug naar Aalten hadden te overbruggen.Het was stralend weer, maar de voornamelijk noordoosten wind zorgde ervoor dat het toch een pittigeklus voor de duiven werd. Na drie uur en driekwartier vliegen meldde zich de eerste duif in Aalten bijVincent de Harder aan de Haartsestraat. Hij klokte zijn ‘22-105’ om 12:14 uur als winnares.
Van alle duiven uit de Achterhoek -en dat waren er niet minder dan 2.406- won Vincents jaarling duivin eveneens de 1e prijs en zo ging hij feestend het weekend in. Dit is al de derde keer op zes vluchten dat de winnaar in de Achterhoek uit Aalten komt, terwijl er tochtien verenigingen meedoen. Een mooi moyenne dus.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit