Sebastian Navis en Niek te Veluwe stomen gezamenlijk op. Foto: PR

AZSV houdt het spannend tot laatste speelronde

Sport

AALTEN - Pas bij het allerlaatste fluitsignaal is bekend hoe de zaken er in de 4e Divisie B voorstaan

Vier dingen zijn zeker in de klasse van AZSV 1. Eemdijk is de terechte kampioen en Genemuiden heeft een periode. AVW Swift is ook verzekerd van een periode, maar weet nog niet hoe dat tot stand gaat komen. Worden ze kampioen van de derde periode of nemen ze de periode van Eemdijk over? Pakt AZSV ook een periode of gaat Berkum of DETO er mee strijken?
Tot de allerlaatste seconde van deze competitie is alles nog ongewis. Niemand kan het nog uitleggen. HZVV weet dat ze volgend seizoen weer in de 1e klasse moeten acteren. Voor de tweede rechtstreekse degradatieplaats komen op de allerlaatste dag nog Olde Veste, Apeldoorn en Flevo Boys in aanmerking, terwijl ook Buitenpost nog toegevoegd kan worden in het rijtje voor p/d wedstrijden.
De Rood-Witten bleven in de strijd door een regelmatige overwinning op CSV Apeldoorn. Of het helemaal verdiend was, daarover zullen de meningen verdeeld zijn. Een verslaggeefster van de plaatselijke omroep vond AZSV slimmer spelen. Feit is dat de mannen van Dave de Jong een 3-0 voorsprong nog bijna verkwanselden. De eerste kans was na tien minuten voor AZSV maar leverde niks op. In dezelfde minuut behoede de foutloos keepende Jasper te Kolste AZSV voor een achterstand. Aan de tegendoelpunten, later in de wedstrijd, kon hij niks doen Na 25 minuten schrok Laurence v/d Enk van Apeldoorn zo dat hij vrij voor de Aaltense goalie kwam dat hij de bal pardoes in de handen van Jasper kopte.
Toch was het AZSV dat in deze rommelige wedstrijd nog voor de rust op voorsprong kwam. Een voorzet van Sebastian Navis werd doorgekopt door Siep Rompelaar naar de hard werkende Chris Verheul. Zijn kopbal was te machtig voor de Apeldoornse keeper. Zo brak de rust aan met een 0-1 voorsprong voor de Aaltenaren maar waar het ook maar zo 2-0 voor de Apeldoorners had kunnen zijn.
Het spektakel bevond zich in de tweede helft. AZSV startte die tweede helft met dezelfde elf spelers. Het was in de 65e minuut dat Niek te Veluwe met een verre ingooi Siep Rompelaar bereikte. Siep wist met dit buitenkansje wel raad en zette de 0-2 op het scorebord. Weer twee minuten later voorkwam Jasper te Kolste de 1-2. In de 69e minuut liet Ferran Momberg een voorzet los die Niek te Veluwe bereikte en met een mooie lob verschalkte hij de Apeldoornse keeper. Apeldoorn gooide alle schroom van zich af en ging volop in de aanval en niet zonder resultaat. Na 71 minuten bracht Apeldoorn de stand terug naar 1-3. De fanatieke supporters van de Balcon-Side van Apeldoorn kregen weer moed en schreeuwden de Apeldoorners naar voren. Het pompen of verzuipen voetbal van de Rood-Gelen resulteerde even later zelfs naar een 2-3 stand. Verder liet AZSV het niet komen. In de laatste minuut van de wedstrijd kregen Chris Verheul en Rik van der Eerden zelfs nog de mogelijkheid om de stand op 2-4 te brengen< maar de bal verdween hoog over het doel.
Zo blijft AZSV nog steeds in beeld voor een periode. Zaterdag valt de ontknoping.