In actie Arno Wentink (nr. 193) van fietsgroep 'T Muurtje
In actie Arno Wentink (nr. 193) van fietsgroep 'T Muurtje Sabien Berkelder

Eerste Merida NL Gravel Series in 2023 groot succes

Sport

AALTEN - Zondag 14 mei werd de eerste wedstrijd van de Merida NL Gravel Series competitie in het buurtschap Dale bij Aalten succesvol gehouden door fietsgroep ‘T Muurtje. Ruim 200 mannen en 30 vrouwen stonden aan de start bij t’Romienendal aan de Aladnaweg voor hun wedstrijd van 119 kilometer voor de mannen en 66 kilometer voor de vrouwen over 70% onverhard parcours van 13,2 kilometer onder ideale weersomstandigheden.

Het peloton werd door het afwisselende, glooiende en slopende parcours al snel verdeeld in verschillende groepen. Na drie ronden gingen twee renners er bij de mannen er vandoor na nog eens ongeveer drie ronden ging Menno Don als eenling verder in de wedstrijd tussen de koplopers en de eerste groep van vijftien renners.
De uitslag om het podium is als volgt beslist: Menno Don 3e, Sam Gademan 2e en Lars Loohuis 1e in 3.05 uur. In de eerste groep werd nog gestreden om de winst bij de mannen leeftijdscategorie 40+. Hier werd de eerste plaats in een sprint op geijsd door de Patrick Somsen uit Aalten.
Bij de vrouwen bleef een groep van 10 vrouwen bij elkaar en werd er gesprint om de winst. De uitslag om het podium is als volgt beslist: Manon Bakker werd 3e, Emma Boogard 2e en Marriëlle Trouwborst 1e In 1.58 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant