Foto: PR

AD'69 JO11-1 wint beker na 2-0 zege op FC Eibergen

  Sport

De finale van de beker in de klasse van AD'69 JO11-1 werd gespeeld in Beltrum op de velden van VIOS B. AD'69 dat doorgedrongen was tot de finale door andere teams op een zijspoor te zetten, wilde nu ook de beker. En dat lukte.

Beltrum - De wedstrijd begon voorspoedig voor AD'69 JO11-1. Na enkele kansen was het Ties ter Hedde die de bal snoeihrad via de onderkant van de lat tegen de touwen joeg(1-0) . De corners van AD'69 in deze situaties waren en blijven gevaarlijk. Toch moest AD'69 achterin opletten op de snelle counters van FC Eibergen. Maar Maik ter Barge stond deze morgen zijn mannetje en was niet te passeren. Toen na een 20 minuten AD'69 via opnieuw Ties op 2-0 kwam (opnieuw uit een corner en opnieuw Ties) leek AD'69 op rozen te zitten. Zeker toen Ties uit een vloeiende aanval van AD'69 tegen de paal schoot. Dat had voor rust al de beslissing kunnen zijn. Maar het bleef 2-0 met de rust.

Getergd
Na rust kwam FC Eibergen getergd terug uit de kleedkamer. En AD'69 moest achterin even orde op zaken stellen. Maar zoals gezegd Maik was niet te passeren. FC Eibergen kwam niet op 2-1, want achterin gaf AD'69 niets weg, ondanks toch wel enkele goede kansen. AD'69 zag gaandeweg FC Eibergen moe worden en het kreeg in het laatste deel van de 2e helft zelf nog de betere kansen via Kyan de Vries, Boet en Mees Theissen. Iets te vroeg floot de scheidsrechter de wedstrijd af. Maar AD'69 had dan ook verdiend gewonnen. Een ieder vloog met de handen in de lucht. Ook de vele meegereisde ouders en grootouders en andere belangstellenden.

Snoepmedaille
Anjo de Vries en Jelle Polman vlogen de lucht in. En ook de spelers, Maik ten Barge, Damien Spanjaard, Wiebe te Mebel, Wout Wissink, Ties ter Hedde, Boet Theissen, Kyan de Vries Rowin Rexwinkel Marijn Versteeg en Mees Theissen waren dolblij en kregen van het bestuur van AD'69 een snoepmedaille. Jelle en Anjo een grote fles (bier) en een bon voor ijs bij Kasper Paul voor een ieder. Hierna volgde de officiële prijsuitreiking door de leidinggevenden van VIOS B. AD'69 kon de medailles in ontvangst nemen en ook de felicitaties van ouders, grootouders etc. Bij terugkomst in Aalten werden ze nog in de kantine getrakteerd.

Meer berichten