AZSV was winnaar in 2022 in de categorie Vrouwenvoetbal van de Achterhoek Cup. Foto: PR
AZSV was winnaar in 2022 in de categorie Vrouwenvoetbal van de Achterhoek Cup. Foto: PR

AZSV in halve finale Achterhoek Cup

Sport

AALTEN - Alle halve finalisten van de Achterhoek Cup zijn bekend. Voor de maand april en mei staan in totaal acht Halve Finale wedstrijden op het programma in de categorieën Standaard Heren, Vrouwenvoetbal en Jeugd Onder 15. Deze laatste categorie is opgesplitst in JO15 en MO15 teams.

De categorie Vrouwenvoetbal trapt op woensdag 12 april af met de eerste halve finale tussen de teams van DZC’678 VR1 en AZSV VRO23. Een week later, op woensdag 19 april, komt de winnaar van de vorige editie binnen de lijnen. Favoriet AZSV VR1 neemt het op tegen Vorden VR1. De winnaars van deze twee duels plaatsen zich voor de finale. Zowel de winnaars als de verliezers van de halve finales ontvangen op de finaledag op zaterdag 1 juli een geldprijs.
De categorie Jeugd Onder 15 is opgesplitst in een competitie tussen JO15 en MO15 teams. De halve finales met de MO15-teams zijn op woensdag 10 en 17 mei. De grote kanshebber voor de eindprijs is FC Dinxperlo MO15-1. Zij gaan op 10 mei de strijd aan tegen FC Bergh MO15-1. Een week later de 2e halve finale tussen Longa’30 MO15-1 en sv Grol MO15-1. Voor de twee winnaars van deze duels wacht de finale. Voor alle 4 teams ligt een geldprijs te wachten op de finaledag.

Bij de heren strijden Grol, VIOD, DZC’68 en Longa’30 om de hoofdprijs, een oefenwedstrijd tegen De Graafschap op eigen terrein op 11 juli.
Alle wedstrijden worden gespeeld op het terrein van vv VIOD in Doetinchem. De aanvangstijden bij de Jeugd Onder 15 is om 19 uur. De Heren- en Vrouwenteams trappen om 20.15 uur af en staan onder leiding van een arbitraal trio, aangewezen door de Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken. Mocht een duel in een gelijkspel eindigen, volgt direct na het laatste fluitsignaal een Shoot-Outs reeks. De toegang op Sportpark Dichteren is gratis.


www.achterhoekcup.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant