Rik van der Eerden was met zijn hattrick weer bijzonder waardevol voor AZSV. Foto: Gerrit Nijman

AZSV verwarmt Aaltense supporters op nat sportveld in Steenwijk met goed voetbal

Sport

AALTEN - Na de teleurstellende wedstrijd tegen WV-HEDW en de uitschakeling in de Achterhoek Cup voelden de mannen van AZSV-trainer Dave de Jong zich verplicht om een goed resultaat neer te zetten tegen ‘d Olde Veste.

Op het mooie maar natte, winderige en tribuneloos kunstgrasveld in Steenwijk werd al snel duidelijk dat AZSV met 3 punten naar huis zou gaan. Alleen de score moest nog bepaald worden.
Toch was het ‘d Olde Veste die na tien minuten voor het eerst gevaarlijk werd toen een schot op doel van Jasper te Kolste door een onverwachte windvlaag de bal het doel in dreigde te gaan. Gelukkig ging de bal via de lat over.
In de 22e minuut gaf Bram Rensing een bal in de loop mee aan Chris Verheul. De voorzet die Chris gaf werd door Rik van der Eerden op waarde geschat en zonder aanname in één keer beheerst achter de verbouwereerde keeper Youri Smit geschoten.
Drie minuten later was het Nick van Breugel die ook weer van de rechterkant een prima afdraaiende voorzet gaf en weer was het Rik van der Eerden die op identieke wijze als het eerste doelpunt de 0-2 op het scorebord zette. Achteraf verklaarde Rik dat de twee voorzetten op precies goede snelheid aankwamen. “voor het zelfde geld schiet je ze hoog over” was zijn verklaring na de wedstrijd.
In de stromende regen en de flakkerige wind bleven de Rood-Witten het best met de omstandigheden om te gaan. De 0-2 voorsprong bij de rust was een flauwe afspiegeling van het wedstrijdbeeld. Na de thee leek het of de Steenwijkers bewust waren dat het anders moest. Met een flauw offensief probeerden ze verandering in de stand te brengen. Een enkele keer moest keeper Jasper te Kolste handelend optreden.
Na 70 minuten spelen ontving speler Juules Kwant van ‘d Olde Veste zijn tweede gele kaart en kon daarmee de droge kleedkamers opzoeken.
Vijf minuten later laat Niek te Veluwe een schuiver los vanaf de rand zestienmeter. Met behulp van het gladde veld en de grabbelende keeper brengt hij de stand op 0-3.
De Steenwijkers gaven de moed op en Rik van der Eerden kon enkele minuten voor het eind van de wedstrijd, met zijn derde doelpunt, de eindstand op 0-4 bepalen.
Na de wedstrijd bleken de andere uitslagen zo gunstig dat de Rood-Witten weer volop meedoen in de derde periode. Zelfs een tweede plek achter aanstaande kampioen Eemdijk is nog haalbaar.

Opstelling: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Tom te Veluwe, Bram Rensing (85 Luka ter Haar), Niek te Veluwe, Yordi Orriëns, Ferran Momberg, Rik van der Eerden, Siep Rompelaar (69 Sebastian Navis), Chris Verheul (69 Max Rensink), Nick van Breugel.