Man van de wedstrijd Max Rensink stoomt langs de zijlijn op. Foto: Cor Hinkamp
Man van de wedstrijd Max Rensink stoomt langs de zijlijn op. Foto: Cor Hinkamp Cor Hinkamp

AZSV laat zich in de luren leggen door WV-HEDW

Sport

AALTEN - Na de prima voorstelling van afgelopen woensdag tegen Bemmel gingen iedereen die AZSV een warm hart toedraagt er eens goed voor zitten. Helaas kwamen de hoge verwachtingen niet uit. De wedstrijd kan in feite in één zin omschreven worden: de eerste helft kwam AZSV onterecht op voorsprong en de tweede helft was het WV-HEDW dat onterecht met twee doelpunten met de winst aan de haal ging.

De wedstrijd begon gelijk op. Het waren de mannen van VW-HEDW die elkaar iets makkelijker vonden. Na een kwartier moest Joost Rasing zich geblesseerd laten vervangen. Max Rensink kwam voor hem in het veld en werd achteraf door een onafhankelijke jury uitgeroepen tot man van de wedstrijd.
Waarschijnlijk kreeg hij die waardering vanwege zijn arbeidsethos. Over de hele wedstrijd genomen kunnen we rustig stellen dat hij ook in de malaise deelde van het hele team.
AZSV kwam in de 36e minuut goedkoop aan een doelpunt toen een Amsterdammer de bal vanuit een hoekschop over de eigen doellijn werkte.
De tweede helft kreeg AZSV meer grip op de wedstrijd. De plaagstootjes die AZSV uitdeelde waren steeds een prooi voor de keeper Sil Fiddani van de Blauwhemden. Na twintig minuten spelen in de tweede helft kreeg Tim Correia door onoplettendheid van de thuisploeg vrije doorgang door de defensie van de Rood-Witten en schoot hij de gelijkmaker achter keeper Jasper te Kolste.
In de 74e minuut maakten Bram Rensing en Siep Rompelaar plaats voor Sebastian Navis en Nick van Breugel. Het was Nick van Breugel die in de 79e minuut onderuit geschoffeld werd in het strafschopgebied nadat Niek te Veluwe even daarvoor de kans liet liggen om AZSV koppend op voorsprong te brengen. Waar iedereen, inclusief de Amsterdammers, een strafschop verwachten gaf scheidsrechter Stegeman een vrije trap aan de Amsterdammers omdat Nick tijdens de val de bal met de handen beroerde.
Even later waren het Max Rensing en Rik van der Eerden die AZSV alsnog op voorsprong hadden kunnen zetten. De pechduivel had nog meer voor de Rood-Witten in petto toen een paar minuten voor het eind Damian de Vegte een hoekschop verzilverde en daarmee de eindstand van 1-2 voor de Amsterdammers op het scorebord zette.
Trainer Marcel Valk had zijn manschappen gewaarschuwd voor het sterke wapen van de Rood-Witten, de inzet en onverzettelijkheid. Daarvan was deze middag weinig van te merken. Om de competitie niet als een nachtkaars uit te laten gaan zal er volgende week in Steenwijk tegen ‘d Olde Veste uit een ander vaatje getapt moeten worden.