De vrijwilligers van de diverse deelnemende sportverenigingen. Foto: PR

De vrijwilligers van de diverse deelnemende sportverenigingen. Foto: PR

Sportkleding weggeefbeurs een succes

Sport

AALTEN - Op vrijdag 3 februari werd de eerste Sportkleding Weggeefbeurs in Aalten gehouden. Deze beurs was een initiatief van AZSV in samenwerking met Figulus Welzijn. De initiatiefnemers hebben alle sportverenigingen in de Gemeente Aalten benaderd om deel te nemen en dit mooie project te steunen met kleding.

De sportverenigingen BOVO, AVA’70, ATHOS, DIOS, Ropes and Running, IJsvereniging De Hare, Paardensportvereniging Aalten en Yoga en Zo hebben samen een prachtige weggeefbeurs neergezet.
Bij Sealing Valley van Beele Engineering stelde een groot kantoor beschikbaar, dit kantoor werd omgetoverd tot weggeefbeurs. Tafels en kledingrekken werden volgehangen met sportkleding die zijn ingezameld door de verenigingen. De tafels lagen vol met sport T-shirts, trainingspakken, voetbalsokken, gymschoenen, schaatsen, paardrijkleding en nog veel en veel meer, in kleine en grote maten.
De deuren van de beurs ging om 16.00 uur open, en het was meteen een drukte van belang. Vele inwoners uit Aalten hebben kleding uitgezocht voor eigen gebruik of voor hun kinderen. Na drie uur beurs waren vele tafels en kledingrekken nagenoeg leeg. De overgebleven sportkleding is geschonken aan het Leger des Heils, zodat deze kleding ook nog goed worden gebruikt. “We hopen dat de volgende keer meer sportverenigingen in Aalten dit initiatief ook gaan steunen, want het was geweldig om te zien hoe blij de deelnemers en bezoekers hiervan werden”, blikt de organisatie terug.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant