Pixabay

Winst voor alle teams van Give ande Go

Sport

AALTEN - Sinds het begin van dit jaar neemt Give and Go, voor het eerst in haar geschiedenis, met 4 jeugdteams deel aan de competitie. De jongste groep groeit dusdanig hard dat er een tweede U12 team geformeerd kon worden. Afgelopen zaterdag speelden alle teams hun eerste thuiswedstrijd van de voorjaarscompetitie.

De U12-1 was als eerste aan de beurt. Dit team komt in de voorjaarscompetitie een klasse hoger uit dan in de najaarscompetitie. Dat ze dit niveau goed aankunnen, blijkt wel uit de winst in de eerste twee uitwedstrijden. Zaterdagochtend bleek het team door veel zieken slechts 6 spelers over te hebben. Gelukkig wilden 2 spelers van U12-2 wel bijspringen. De tegenstander was Challenge uit Beuningen. Van begin af aan was duidelijk dat er van deze tegenstander weinig te duchten was. Give and Go pakte al snel de leiding en bouwde deze steeds verder uit. De tegenstander had weinig in te brengen tegen het goede samenspel van Give and Go. In deze leeftijdscategorie wordt de score niet verder bijgehouden op het moment dat er een verschil ontstaat van 50 punten tussen beide teams. Zo ver kwam het net niet. Give and Go U12-1 ging met een winst van 65-19 van het veld.

De U12-2 kwam in actie tegen Wildcats uit Nijmegen. In de eerste twee periodes liet Give and Go zich overrompelen door een vliegende start van Wildcats (8-16 tussenstand). In de derde periode gaven de Aaltense kinderen wat meer tegengas waardoor ze de achterstand wisten terug te brengen naar slechts 2 punten. In de vierde periode deden ze er nog een schepje bovenop en konden ze een voorsprong opbouwen (27-18 ruststand). Na de rust werd het goede spel voortgezet en kwam de voorsprong niet meer in gevaar. Eindstand 50-36.

Tegelijk met de U12-2, speelde het U14 team. Ook dit team is een klasse hoger gaan spelen. De eerste 2 (uit)wedstrijden werden verloren. Give and Go had 7 van de 10 spelers beschikbaar in de wedstrijd tegen Pigeons uit Duiven. Het Aaltense team ging voortvarend van start en had na een kwart spelen een voorsprong van 10 punten opgebouwd (16-6). Door goed verdedigend werk werd de tegenstander regelmatig van scoren afgehouden. De Aaltense spelers daarentegen wisten het netje wel te vinden. In het tweede kwart waren de punten exact het zelfde verdeeld als in het eerste kwart (32-12 ruststand). In het derde kwart werd er iets minder gescoord waarna er in het laatste kwart weer een 16-6 punten verdeling was. Eindstand 59-22

Als laatste kwam het U20 team in actie tegen WSV uit Apeldoorn. Ook dit team ging voortvarend van start en had na het eerste kwart een voorsprong van 9 punten opgebouwd (16-7). In het tweede kwart werd de voorsprong nog iets groter en kon het team gaan rusten met een 34-24 tussenstand. Na de pauze ging het op de zelfde manier verder, maar halverwege het derde kwart wist de tegenstander 10 punten op rij te scoren terwijl Give and Go geen enkele score wist te maken. Hierdoor slonk de voorsprong in rap tempo en aan het eind van het derde kwart had de tegenstander zelfs 1 punt voorsprong (49-50). Het vierde kwart werd daardoor erg spannend. Tot het eind toe ging de score gelijk op. Het Aaltense team wist er uiteindelijk nipt met de winst vandoor te gaan (60-59).

Een positief resultaat dus voor alle Give and Go teams. Op 11 februari is er opnieuw een volledig thuisprogramma vanaf 15:00 uur.