Mark Schreurs in actie.

Mark Schreurs in actie.  

Maikel Sellink

Comeback Schreurs tijdens Open Aaltens Kampioenschap

Sport

AALTEN - Afgelopen zondag was er na drie jaar afwezigheid weer het Open Aaltens Kampioenschap. Deze veldrij- en mountainbike wedstrijd wordt door wielervereniging de Peddelaars Aalten en fietsclub ‘t Muurtje georganiseerd. Vanaf het startschot tot aan het einde domineerde Mark Schreurs deze kampioenschappen.

Zo’n dertig deelnemers uit Aalten, maar ook uit de regio wisten de weg naar Sportpark Zuid te vinden. De meesten van hen legden het parcours op de mountainbike af. En dat was een goede keuze. Het parcours is afgelopen jaar drastisch onder handen genomen en kent vele technische draai- en keerpunten.

Bij de start mochten de renners kaarten trekken. Het getrokken cijfer wat correspondeerde met het laatste cijfer van het rugnummer, mocht vooraan bij de start staan. Een leuke en eerlijke manier om zo de kansen te verdelen in het startveld. Echter de eerste 400 meter waarbij de renners vol gas startten op de wielerbaan werden de kaarten pas echt geschud. Maar dan op kracht. Het was dan ook vanaf de eerste minuut dat Mark Schreurs, oud-Sensa rijder, de boel domineerde.

Nadat de groep de eerste bulten van het parcours opreden, brak alles uit één. Hierdoor ontstond onderlinge strijd tussen diverse renners van eigen niveau. Naarmate de wedstrijd vorderde, was het aan de gezichten zichtbaar af te lezen hoe pittig het parcours was. De voorsprong van Mark Schreurs op de achtervolgers werd steeds groter en voor Gerben Beumer uit Eibergen was het gat dan ook niet meer te dichten. Voor het publiek, in grote getalen aanwezig, was het ondanks de koude wind een prachtig schouwspel van draaien, keren, strijden en afzien.

Bestuurslid en organisator Martin Meijerink, die zelf ook mee streed, geeft aan tevreden te zijn over de opkomst. “Mooi dat zowel uit Aalten, maar ook uit Eibergen en zelfs Huissen deelnemers hierheen zijn gekomen”. De organisatie geeft aan vele positieve reacties te hebben ontvangen over zowel het parcours als de organisatie. “Het is een wedstrijd voor elk niveau en categorie, dat is zo mooi aan vandaag”, gaf Jan Heideman (trainer Peddelaars) na afloop aan. Hij is trots om te zien dat vrijwel zijn gehele trainingsgroep mee deed. Iedere dinsdagavond vanaf 19.30 uur wordt er getraind op Sportpark Zuid. Een ieder is welkom om hier aan mee te doen op zijn of haar niveau.

Rosan Scholten was de enige dame wie deelnam aan deze Open Aaltens Kampioenschap. Uitslag categorie Mountainbike: 1. Mark Schreurs, 2. Gerben Beumer 3. Herwald Luiten. Categorie cyclocross: 1. Joran Luiten, 2. Teun Wopereis, 3. Jeroen te Heurne.

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit