Doelpuntenmaker Rik van der Eerden in actie. Foto: Cor Hinkamp
Doelpuntenmaker Rik van der Eerden in actie. Foto: Cor Hinkamp Cor Hinkamp

AZSV pakt drie punten tegen Ajax

Sport

AALTEN - Dat de naam Ajax extra toeschouwers trekt, bleek zaterdag weer eens. Er waren Aaltense toeschouwers die je normaal niet zo vaak op Villekamp ziet. Ze kwamen niet voor niets. Was het in Amsterdam dat de Rood-Witten nog het nodige respect voor de tegenstander toonden, zaterdag gooiden ze alle schroom van zich af en gingen er vol voor. 

In het begin was het eerst nog wel een beetje aftasten van twee kanten maar in de 7e minuut brak Rik van der Eerden de wedstrijd open. Als een echte linksbuiten stoomde hij op met de bal aan de voet. Alles en iedereen, inclusief de Ajax verdediging, waren er van overtuigd dat hij de bal aan de meegelopen Chris Verheul zou afgeven. Maar de gepokt en gemazzelde aanvaller trok zijn eigen plan en kwam vrij voor de Ajax keeper die hij vervolgens kansloos liet. 

Deze snelle voorsprong was koren op de molen voor de mannen van Dave de Jong. De, samen met Eemdijk, minst gepasseerde verdediging van de 4e Divisie B kon vanuit een zetel het vervolg van de wedstrijd afwachten. Met af en toe goed voetbal, ook in de kleine ruimte, werd er diverse scoringskansen gecreëerd.
Halverwege de eerste helft had de score al hoger moeten zijn. De eerste echt serieuze kans voor Ajax viel pas in de 36e minuut maar keeper Jasper te Kolste stond op de goede plek om de kopbal onschadelijk te maken.
Ajax kwam iets beter uit de kleedkamer dan de Rood-Witten en gingen meteen in het offensief. In de 48e minuut kwam AZSV goed weg toen Rydell Poepon de lat boven Jasper te Kolste liet trillen. Ook de irritaties namen toe. Scheidsrechter Van Egmond floot de eerste helft afwachtend, maar had de tweede helft het heft beter in handen. Dat ging ten koste van een aantal gele kaarten voornamelijk voor geïrriteerde Ajacieden.
De Amsterdammers zetten steeds meer druk en het wachten was op de gelijkmaker. AZSV bleef met uitvallen gevaarlijk maar had pech dat bij verschillende doelpogingen een Amsterdams been succes verhinderde. Tot de 71e minuut toen Guilliano With van Ajax zijn tweede gele kaart kreeg en het veld moest verlaten.
AZSV speelde de overtalsituatie goed uit maar weigerde bij open kansen voor doel de trekker over te halen. Diep in blessuretijd, Jasper te Kolste had een uitgebreide blessurebehandeling gehad, nam Michael Vaags invaller Carlos Opoku over de knie. Scheidsrechter Van Egmond kon niks anders doen dan naar de stip wijzen. De ervaren, o.a. ex-Graafschapper, Rydell Poepon zette zich achter de bal maar zag Jasper te Kolste de goede hoek ingaan.
Dat de opluchting bij alles wat AZSV was mag duidelijk zijn. Terecht werd Rik van der Eerden uitgeroepen als man van de wedstrijd. Zijn ervaring en motivatie was weer inspirerend voor zijn teamgenoten. Zonder anderen tekort te doen mogen de namen van Bram Rensing, Siep Rompelaar en weer Tom te Veluwe zeker genoemd worden.

Opstelling: Jasper te Kolste, Yordi Orriëns, Michael Vaags, Bram Rensing, Tom te Veluwe, Ferran Momberg, Siep Rompelaar (89 Joost Rasing), Nick van Breugel (62 Max Rensink), Niek te Veluwe, Chris Verheul, Rik van der Eerden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit