Groepsfoto van de AVA`70-jeugd in de zandkuil. Foto: Joppe Roos

Groepsfoto van de AVA`70-jeugd in de zandkuil. Foto: Joppe Roos

Joppe Roos

AVA ‘70-talenten genieten in Montferland

Sport

AALTEN - Het was zaterdagmorgen 21 januari nog knap frisjes toen maar liefst zestig AVA`70-pupillen vertrokken richting het Montferland om lekker te gaan trainen. Dit hardloopuitje is inmiddels een mooie traditie geworden aan het begin van het nieuwe jaar en de opkomst was dan ook weer groot. 

Een flink aantal ouders was bereid gevonden om de kids op de plaats van de trainingsbestemming te brengen en menigeen had zelf ook sportieve kleding aangetrokken om zich van de goede kant te laten zien. Het hardlopen in dit schitterende stukje Nederland is altijd een grote uitdaging, want de afwisseling van bospaden, heuveltjes en afdalingen is gevarieerd, maar ook best pittig.
De pupillen lieten zich tijdens de training van hun allerbeste kant zien en genoten volop. Dit was zeker het geval bij de loopoefeningen in de zandkuil, die zowel naar beneden, alsook naar boven de nodige inzet kostte. Na een uur heerlijk ‘buiten spelen’, was de energietank bij de meeste talenten dan ook behoorlijk leeg. Moe, maar zeer voldaan ging de groep weer richting de parkeerplaats. De rode kroontjes op de blijde gezichten gaven aan dat de AVA`70-talenten weer volop genoten hadden van deze prachtige trainingsmorgen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit