Afbeelding
PR

Open Aaltens Kampioenschappen terug

Sport

 AALTEN - De Peddelaars houdt zondag 29 januari weer het Open Aaltense Kampioenschap (OAK) op Sportpark Zuid. Tijdens deze laagdrempelige wedstrijd wordt iedereen uitgedaagd om mee te doen met zijn of haar mountainbike, veldrijfiets of gravelbike.

Na bijna drie jaar wordt er weer een Open Aaltens Kampioenschap georganiseerd. Deze laagdrempelige crosswedstrijden waren in het verleden altijd erg in trek bij de recreatieve mountainbiker of crosser. Wielervereniging de Peddelaars hoopt dan ook weer dat het enthousiasme bij de bevolking borrelt. Voorgaande jaren werden deze wedstrijden in de Ringkampsbulten gehouden. De laatste in 2019  vond plaats op Sportpark Zuid.

Voor iedereen
Iedereen met een mountainbike, veldrijfiets of gravelbike en een beetje ervaring kan mee doen. Er zijn diverse klasses. Dames, mountainbike en cross. Inschrijven kan op de wedstrijddag op het sportpark vanaf 12.30 uur. De wedstrijd start om circa 13.30 uur en duurt 35 minuten en een ronde. Voor de winnaars in de diverse klassen zijn prijzen te winnen. Er is de mogelijkheid om te parkeren, om te kleden, te douchen en consumpties te nuttigen. Uiteraard is publiek welkom.
Voorafgaande aan het OAK vinden de wedstrijden plaats van de gezamenlijke Oostelijke Wielerverenigingen (GOW). De jeugd trapt af met de eerste wedstrijd welke begint om 9.30 uur.

Nieuw parcours
Op Sportpark Zuid lag reeds een mooi mountainbike parcours. Het parcours werd echter niet als uitdagend genoeg gezien door vele mountainbikers en veldrijders. Wielerverenigingen de Peddelaars en ‘t Muurtje hebben daarom samen met Patrick Jansen (Track&Trails) de koppen bij elkaar gestoken om een nieuw parcours te realiseren. Door inspanningen van diverse sponsoren en vrijwilligers is afgelopen zomer een geheel nieuw en uitdagende route gerealiseerd.

Fietsers in actie. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit