Tom Elferink en Jeroen Scholten in duel om de bal RvdL

AD’69 trekt tegen ViosB aan kortste eind: 1-2

Sport

AALTEN - AD’69 verloor zondag tegen VIOS Beltrum met 2-1/

Tijdens de warming up bleek Thomas Oostrik toch nog teveel last te hebben van zijn blessure welke hij afgelopen donderdag had opgelopen. De smalle bank werd dus al voor aanvang wedstrijd gehalveerd. Alleen Levy Lodewick was er nog voor de noodgevallen en deze joker werd in de 11e minuut al ingezet toen Michiel Ebbers met een elleboog tegen de slaap en dus een vermoedelijke hersenschudding het veld moest verlaten. Dat de scheidsrechter deze overtreding over het oog zag was al een indicatie dat vandaag de scheids niet was verschenen om zijn beste beentje voor te zetten.

Hoewel ViosB als eerste de druk naar voren zette was het toch AD’69 die de eerste concrete kansen kreeg. In de 20e minuut nam Dylan Bauhuis op een meter of 8 van het doel de bal vol op de slof echter vond de keeper op zijn weg.  Deze kans ging dus voorbij maar AD’69 bleef de aanval zoeken, toch kwam Vios op de 1-0 voorsprong toen zich een kans uit het niets voordeed. Te gemakkelijk kreeg een vrijstaande speler de bal die vervolgens keeper Vonhof geen kans gaf. Op zoek naar de gelijkmaker bleef AD’69 de aanval zoeken maar op slag van rust verdubbelde ViosB de voorsprong toen het in de slotminuut van de eerste helft een corner mocht nemen. De ingeschoten corner werd door het voltallige AD’69 kampement vol bewondering aangekeken maar ingrijpen deed niemand, ja die ene speler van Vios en hij kopte de 2-0 in het net. Met 2-0 ging AD’69 de rust in, in de wetenschap dat dit geheel overbodig was, zelfs zonder de aandeel van de eerder genoemde scheidsrechter.

Na rust probeerde AD’69 de draad weer op te pakken, het scoren moest toch een keer gaan lukken. Eindelijk zat het in de 65e minuut een keer mee, Sven Aalbers ging mee in de aanval en hij kreeg in de kluts de bal tweemaal voor het inschoppen, bij poging 2 werd zijn inzet eindelijk beloond en met de 2-1 op het scorebord zag het opeens een stuk positiever uit, hoewel de gelijkmaker nog wel even gescoord moest worden. In minuut 70 weer een voorbeeld dat de scheidsrechter niet was gekomen om een puike pot te fluiten , bij een hoge bal kreeg nu Nick Ebbers, broertje van… de elleboog nu vol in het gezicht, na behandeling en nu met een losse voortand kon hij  de wedstrijd voortzetten maar ook deze actie ging volledig voorbij aan de scheidsrechter. In minuut 77 had AD’69 alle geluk dat een doelpunt van Vios voor buitenspel werd afgevlagd anders was het een gelopen wedstrijd geweest. In de 81e minuut was de scheids het weer helemaal kwijt, terwijl hij gefloten had voor een vrije trap voor AD’69 vond er een akkefietje plaats 20 meter verderop tussen een paar AD en Vios spelers. En dus verlegde hij de vrije trap opeens naar een andere plek voor een ander team. Hoongelach van publiek en spelers werd zijn deel. In de resterende  slotminuten van de tweede helft kreeg AD’69 nog meerdere kansen echter zou er niet in slagen om de gelijkmaker te maken.